Nadace Pro půdu


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Vzdělávací centrum Konipas

,,Splnili jsme si sen o vlastním hospodářství a o rodině a dětech, kteří na tom malém hospodářství žijí společně. Za patnáct let farmaření jsme se naučili, jak vytvořit ekologickou farmu na zelené louce, kterou se člověk uživí. Teď to chceme předávat dál,” vypráví zkušení zemědělci Jana a Martin Rosenbaumovi, jak došli k nápadu vzdělávacího centra Konipas.

vybíráme od 12.10.2020

Vzdělávací centrum Konipas pro začínající ekologické zemědělce

Podpořte vznik centra, díky kterému bude v Česku více ekologických zemědělců šetrných k půdě a krajině. Zejména teď při budování projektu je vaše pomoc nejvíc potřeba!
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Nadace Pro půdu pomáhá sny o životě s půdou a krajinou plnit. Podporuje drobné rodinné farmy, které pečují o půdu šetrně a ekologicky. A aby těch rodinných farem bylo více, podílí se na realizaci vzdělávacího centra Konipas.

Díky vám - dárcům jsme vybrali již 103 000 Kč na zakoupení a rekonstrukci maringotky pro první zemědělské stážisty. Nicméně čeká nás ještě mnoho kroků k plnohodnotnému fungování centra Konipas. Pomůžete nám?

,,Konipas bude jednak hospodářství s produkcí bio zeleniny a zároveň zemědělské vzdělávací centrum pro všechny, kteří se chtějí praxí naučit, co znamená provoz malé rodinné farmy,“ vysvětluje koordinátor projektu za Nadaci pro Půdu Jan Valeška. 


Čím dál více lidí sní o tom, že se budou živit pěstováním a výrobou jídla pro své okolí a zároveň pečovat o místní krajinu. Nicméně začít farmařit šetrně k přírodě není jednoduché. Je to totiž dovednost, kterou je potřeba se od někoho naučit. 

Pro realizaci a provoz centra jsme spojili síly a tak se na projektu podílí ekologičtí zemědělci Martin a Jana z Farmy Lukava, Nadace Pro půdu, na jejíž pozemcích projekt vznikne, a také Asociace místních potravinových iniciativ, která zajišťuje zemědělské stážisty v rámci vzdělávacího programu Farmářská škola.

Podpořte vznik centra Konipas, díky kterému bude v Česku více ekologických zemědělců. Vaše podpora je potřeba zejména teď, abychom mohli centrum začít realizovat a pozvat první zemědělské stážisty.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu