Azylový dům pro ženy a matky s dětmi o.p.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Šijeme pro bezpečí dětí

Podpořte dobrou věc a jako odměnu Vám pošleme ručně ušitou roušku z naší dílny. Jsme maminky z azylového domu, a i když jsme zde na přechodnou dobu, záleží nám na prostředí, ve kterém bydlíme. Práce v dílně nás baví a víme, že uděláme prospěšnou věc. Chodby azylového domu jsou původní a potřebují opravit. Především podlahy, které nejsou bezpečné pro pohyb našich dětí. Také se nám budou společné prostory lépe udržovat a uklízet. Ušily jsme látkové roušky, které se Vám budou hodit a nezatěžují životní prostředí. Darujte nám 150 Kč a my Vám pošleme jako odměnu 1ks látkové roušky. Při darování 300 Kč dostanete 2ks roušek atd. Používáním látkové roušky se budete chovat ohleduplně k naší přírodě. Přispějete na opravu společných prostor pro bezpečí dětí a lepší údržbu. Roušku obdržíte prostřednictvím České pošty nebo vhozením do domovní schránky, pokud bydlíte poblíž. Děkujeme.

vybíráme od 5.10.2020

Šijeme pro bezpečí dětí

8 000 Kč
vybráno 27 % z 30 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Maminky z azylového domu mají možnost zapojit se do aktivit šicí dílny. V rámci projektu Made By, který organizujeme ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem a jehož je náš azylový dům součástí od samého začátku - od září 2013, si obnovují pracovní návyky, zvyšují sebevědomí a získávají motivaci do dalšího samostatného života. Účastí v projektu a pracovních aktivitách si zároveň posilují finanční gramotnost.
 
Pod vedením lektorky se maminky učí stříhat, stehovat, kompletovat a šít různé textilní výrobky. Průběžně vyrábí zástěry, chňapky, obaly na knihy, panenky, ubrusy, voňavé pytlíčky, tašky, prostírání, výrobky s vánoční tématikou aj. Výrobky jsou prodávány na jarmarcích či charitativních akcích. Maminky si tak mohou zvýšit příjem do rodinného rozpočtu a něco navíc dopřát i svým dětem. 
  
Maminky, zapojené šitím roušek v kampani „Šijeme pro bezpečí dětí“, chtějí podpořit  azylový dům a mít pocit vzájemné pomoci a solidarity.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu