Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Mobilní telefon pro vedoucího půjčovny pomůcek

V rámci půjčovny pomůcek zajišťujeme rozvoz pomůcek do rodin pacientů domácího hospice podle jejich aktuální potřeby. S pacienty a jejich pečujícími rodinami komunikuje vedoucí půjčovny pomůcek na denní bázi, k čemuž potřebuje spolehlivý mobilní telefon.

vybíráme od 17.9.2020
2 500 Kč
vybráno 100 % z 2 499 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pro domácí péči o terminálně nemocné pacienty je zásadní mít k dispozici potřebné kompenzační a zdravotnické pomůcky. Ty pomáhají situaci v domácím prostředí zvládnout, zvyšují pacientům komfort a pečujícím usnadňují manipulaci s nemocným. Bez některých pomůcek jako je např. antidekubitní matrace, polohovací postel či koncentrátor kyslíku by nemocný nemohl zůstat doma až do konce. Jádrem půjčovny pomůcek Cesty domů je dovoz (a odvoz) polohovacích lůžek s antidekubitní matrací do domácností našich pacientů. Takových výjezdů je cca 40 za měsíc. Vždy se snažíme pružně reagovat na přání našich pacientů a jejich rodin, dovoz i odvoz lůžek zajišťujeme v co nejkratším možném termínu. V roce 2019 jsme poskytli pomůcky 576 rodinám v celkovém počtu 1349 kusů pomůcek. Počet výjezdů půjčovny do rodin byl 451, kde nám pomohli dobrovolníci v objemu 342 hodin.

K zajištění hladkého rozvozu pomůcek do rodin podle aktuální potřeby je nutná čilá komunikace. Na pořízení spolehlivého mobilního telefonu potřebujeme 2 499 Kč, děkujeme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za Vaši práci v tak těžké době. Držím palce všem a přeji hodně štěstí a naděje do dalších dní.

Blanka Hladká