Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Rekonstrukce skautského domova v Havířově

Obracíme se Vás s prosbou o finanční dar na rekonstrukci našeho skautského domova, kterou postupně na budově, kterou vlastníme, provádíme. Aktuálně nás nejvíce trápí nutná oprava střechy, kterou nám již doslova „kape na krky“. Bohužel jsme zjistili, že byť se jedná „pouze o dílčí části střechy“, které jsou nutné opravit, jedná se o opravu, která je natolik nákladná, že jsme si uvědomili, že bez Vaší pomoci nejsme schopni střechu opravit. A to i přesto, že 70% nákladů pokryje dotace.

vybíráme od 2.9.2020

Skautský domov v Havířově

oprava střechy
4 525 Kč
vybráno 9 % z 50 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Od roku 2010 jsme vlastníky tohoto domu, který původně sloužil jako mateřská školka a podle toho je i situován. Objekt byl vystavěn v 50. letech a právě teď přichází období, v němž bude nutné budovu postupně opravovat.

V minulých letech se nám kompletně podařilo vyměnit okna a vstupní dveře, opravit a vytvořit nové klubovny pro oddíly, položit novou podlahu ve sklepě, kompletně vyměnit rozvody vody a částečně vyměnit rozvody elektrické energie.

Nyní si významnou investici vyžádala část střechy, která již neplní svou funkci na 100% a při déletrvajícím dešti do budovy zatéká.... Můžete to být Vy, kteří nám můžete pomoci - příspěvkem na opravu střechy.

Skautské středisko Havířov je domovem 5 oddílů:
a)       2. chlapecký oddíl – Rytíři svaté Anny / oddíl s rozšířenou duchovní výchovou
b)      3. koedukovaný oddíl – Lodníci /oddíl vodního skautingu
c)       5. koedukovaný oddíl – Žížalky
d)      22. klub dospělých 
e)      52. klub OS – Modré šípy

A celkově sdružuje téměř 100 registrovaných členů. Těm máte možnost udělat radost a vykouzlit jim tím úsměv na rtech.

Celkové náklady na opravu poškozených částí střechy se (u nejlevnější z firem) vyšplhaly na 350 000 Kč, přičemž 70% financí máme zajištěno.

Všem dárcům předem děkujeme!


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Doufám, že se vám podaří vybrat celou potřebnou částku 💪

Jana Zaoralová
1 000 Kč