Re-set: platforma pro sociálně-ekologickou transformaci, z. s.


Vzdělávání a výzkum Životní prostředí

Tento systém potřebuje Re-set!

Rozvíjíme cesty k sociálně-ekologické transformaci. Co to znamená? Podporujeme a propojujeme iniciativy a sociální hnutí, které usilují o změny k lepšímu ve všech oblastech života. Věnujeme se právům nájemnic, podporujeme družstva, odbory, klimatická a sociální hnutí. Tlačíme na banky a pojišťovny, aby přestaly sponzorovat fosilní průmysl, který ničí životy nás všech. Věnujeme se spravedlivé transformaci a pomáháme místním organizacím. Vzděláváme lidi z dalších organizací, odborů a kolektivů, které se těmito tématy zabývají. Nevěříme na systémovou změnu navrženou od stolu. Hledáme, jak zapojit široké skupiny lidí a posílit ty, kteří už dneska společně pracují na demokratičtější, na spolupráci a péči založené ekonomice. Společně hledáme cesty k dobrému životu pro všechny.

vybíráme od 1.9.2020
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Trápí vás, jak na konci měsíce zaplatit nájem a elektřinu? Přemýšlíte, komu tečou zisky za cenu potravin? Máte obavy z výkyvů počasí a zpráv o klimatické krizi? Ztrácíte důvěru v to, že budete moct v budoucnu mít naplněné základní potřeby a žít v klidu a bezpečí, ať už byste pracovali sebetvrději?
Věříme, že všechny tyhle otázky spolu souvisí, jejich řešení existují a společně ho můžeme dosáhnout.

Zaměřujeme se na roli oligarchů, bank a pojišťoven v urychlování klimatické krize, problematiku nájemního bydlení, energetickou chudobu a spravedlivou transformaci. 
Podporujeme a posilujeme ty, kteří už ve svém okolí prosazují dobrý život pro všechny, ať už se jedná o nájemnická sdružení, odbory, družstva, klimatická hnutí či místní organizace. 
Pořádáme workshopy zaměřené na praktické dovednosti důležité pro fungování sociálních a klimatických hnutí (facilitace, vývoj strategie, komunikace, péče). Organizujeme se podle principů sebeřízení a pořádáme školení, ve kterých sebeřízení přibližujeme a pomáháme rozvíjet.

Publikujeme texty, které zkoumají příčiny sociálních a ekologických problémů a hledají jejich řešení. Naše reporty zamýšlíme jako zdroj a nástroj pro existující klimatická a sociální hnutí. Naším cílem je ale také seznamovat média a širší veřejnost s klíčovými pojmy a koncepty spojenými s demokratickým, sociálním a ekologickým hospodářstvím.

Do budoucna chceme nadále prohlubovat a předávat svoje zkušenosti, rozvíjet spolupráci se stále více organizacemi a aktivními skupinami lidí. Plánujeme se vzdělávat v nových metodách organizování, sebeřízení a soustředit se na lokální problémy a specifika střední a východní Evropy. 

Chceme vycházet z aktuálních potřeb lidí, ne z grantových podmínek velkých nadací. Finanční podpora od našich příznivců a příznivkyň přispívá nejen na administrativní a koordinační akci, bez které bychom nemohli podporovat, posilovat a vzdělávat. Sám ještě nikdo nic nezměnil. Podpořte nás, tahle doba potřebuje Re-set.

Více informací o tom, co děláme najdete na www.re-set.cz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dík za to co děláte. Ať vyhrajem 📣📣📣

🐔
300 Kč

Projekt sme podporili, na základe iniciatívy od nášho hrdinu mesiaca Vladka.

Notum
1 000 Kč

Dobrý den! Přejeme Vám, ať se Vám daří, přesto že cesta není jednoduchá. Děkujeme! Elšíkovi

Eva Elšíková
300 Kč

Jenom za to možná nepište další papír, těch už máme dost, ne? :D

Andrej
8 000 Kč

Drahému příteli Josefovi coby dar k životnímu jubileu.

Bronislav Farkač
500 Kč

Díky, že v českém prostoru tlačíte tyhle životně důležité agendy!

Veronika Ambrozy

Děkuju moc za workshop organizování a všechny vaše vzdělávací aktivity. :)

Petra Paříková

Matynke na granulky.
Varte s pokličkou.
Viva la revolución.

Jozef Rosenberger
150 Kč

<3

Re-set: platforma pro sociálně-ekologickou transformaci, z. s.

Keep up the good work. People believe in your commitment!

Dárce
1 000 Kč

Nikdo nevydává tak dobře napsané a krásné studie jako vy. Díky za to

Martin Bartoš
300 Kč