Kolpingovo dílo České republiky z.s.


Sociálně znevýhodněné skupiny Zdraví

Darujte sladký a pohodlný spánek

Pomáháme lidem s duševním onemocněním a závislostmi. Mnoho z nich si prošlo peklem. Dostali se na opravdové dno, ztratili často vše a mnohokrát spali na zemi... Zažili, co si nedovedeme představit. Právě proto sháníme pro naše klienty důstojné vybavení. Aktuálně potřebujeme 16 kvalitních matrací, které nahradí staré nefunkční "molitany". Pomozte nám zakoupit nové matrace, protože právě odpočinek a klidný spánek je důležitým dílkem skládačky pomoci. Srdečně děkujeme.

O příspěvek prosíme, konečně se vyspíme.

Sháníme důstojné vybavení a potřebujeme 16 nových kvalitních matrací, které nahradí staré nefunkční "molitany". Srdečně děkujeme za zvážení Vaší podpory.
23 600 Kč

přispělo

19 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomozte prosím s námi lidem, kteří zažili opravdové dno. Pomozte jim postavit se na vlastní nohy. K tomu je potřeba nejen odborná pomoc, ale také prostor a zázemí. Právě vybavení, konkrétně matrace, nám v Terapeutické komunitě Sejřek přestávají sloužit a krátící se dotace situaci nepomáhají.

Rozhodli jsme se zapojit Vás všechny, kteří stejně jako my věříte, že každý si zaslouží pomoc. Díky Vaší podpoře zakoupíme 16 kusů nových a kvalitních matrací, které zajistí klidný a sladký spánek. Ač by to mohlo působit až příliš jednoduše, právě spánek je to, co mnozí naši klienti roky nezažili. Přitom kvalitní odpočinek je předpokladem svěžesti, dobré nálady a významně pomáhá k zotavení a uzdravení se. V Sejřku pomáháme již přes 25 let a za ty roky se podařilo podpořit 634 klientů. Věříme, že také Vám bude dávat smysl v pomoci pokračovat.

Jedna kvalitní matrace, která se snadno udržuje, splňuje vysoké hygienické standardy a má dlouhou životnost, stojí 6 000 Kč. Prosíme Vás o zvážení zapojení.
Když jsme sbírku probírali s našimi klienty, hned se objevila básnička, kterou si dovolíme sdílet: "Co je to tu za akci? Daruj novou matraci! Doufám, že to každý chápe, na starý se blbě chrápe." klient Jarda

Lidé, kterým pomůžete, zažijí v Sejřku často něco, co je pro ně po dlouhé době poprvé a je klíčem k jejich úzdravě. Bezpečí, podporu, pomoc. Mnozí z nich říkají...domov... " Poprvé v životě jsem se cítil jako doma..." Lukáš, 28 let; " Skvělí terapeuti, příjemný pobyt, tady prostě zažiješ domov..." Mirek, 35 let

Srdečně děkujeme za Vaši podporu a pomoc s nákupem matrací.

Terapeutická komunita Sejřek
Poskytujeme pomoc, která nabízí terapeutický pobytový program lidem, kteří se kromě závislosti potýkají s duševním onemocněním, tzv. duální diagnózou. Během léčby naše klienty podporujeme v procesu uzdravení, pomáháme jim překonávat problémy a učíme je, jak zvládat stres a konflikty v životě.

Co u nás klienty čeká? 
  • terapeutické a pracovní aktivity, které vedou k rozvoji zdravých životních návyků
  • volnočasové a odpočinkové aktivity, které pomáhají ke zotavení 
  • práce v zámečnické a keramické dílně a v pražírně kávy 
Komunita je umístěna v prostorách bývalého statku v obci Sejřek nedaleko Tišnova na pomezí Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje. Naše pětadvacetiletá zkušenost nám dokazuje, že každý klient má naději najít cestu, jak vést smysluplný život, který může být i přes všechna omezení a překážky spokojený a naplněný. Tým je tvořen sociálními pedagogy, psychology, psychoterapeuty, pracovními terapeuty a psychiatrem.

Po uplynutí terapeutického programu někteří klienti přechází k doléčení například do Následné péče Kolping, jiní se vrací zpět ke svým blízkým, aby mohli znovu naskočit do života. Více informací najdete ZDE.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať matrace hezky slouží všem co chtějí zdárně změnit svůj život v Tk Sejřek. Potvrzení pro uplatnění na dani nepožaduje.

Dana Klichová

Vsem v Sejrku preju klidny spanek.
Ester

Ester Popova
2 000 Kč

Děkujeme Ester za milé přání ♥

Kolpingovo dílo České republiky z.s.

Když Zdeňka 200,-, tak já 300,- 😅.
Ať se daří !!!

Tomáš David
300 Kč

Děkujeme za milý komentář a přání ♥

Kolpingovo dílo České republiky z.s.

🍀

Zdeňka Danhoferová
200 Kč

Děkujeme Vám za Vaši obětavou činnost.

Jaromír Kubíček
1 000 Kč