Benediktus z.s.


Lidé s postižením Regionální a komunitní rozvoj

Dům chráněného bydlení PEKÁRNA

Toužíme bydlet. Pomůžete nám vybudovat nové pokoje chráněného bydlení. Někdo sní o svém pokoji již řadu let. Přidáte se, už nám chybí jen pár krůčků ... a čas letí ...

38 362 Kč

přispělo

18 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Aktualita duben 2024: do července potřebujeme zajistit ještě 950.252 Kč, abychom zaplatili stavební firmě, která musí předat hotové do konce června. S firmou GTS Invest spokojenost, je znát velká zkušenost, selský rozum a poctivost. Jo, náročné to někdy je, na všechny strany. Učíme se mnohému ... a zůstáváme lidmy, co mají shodný cíl a chtějí se domluvit, navzdory okolnostem. MOC PROSÍM o pomoc s financemi na stavbu, ať můžeme kolaudovat v čase kdy musíme...DĚKUJI:)!!



Únor 2024: Kraj Vysočina nám pomohl, děkujeme moc moc. Vícenáklady stále rostou. Dost. Uf. Administrátorka dotace MPSV nám zkrátila dotaci o 250 tis Kč...anšto jsme získali střechu darem od Tondachu...tedy že asi dotace na střechu již není potřeba:o). A vlastní podíl nám zůstane 6 mil Kč, respektive naroste:o). Také máte někdy pocit že svět se zbláznil? Hm, ještě to zkoušíme obhájit, vysvětlit, změnit a plynule jdeme dál, krok za krůčkem. Stavba bude hotova v červnu, tak to musí být anšto podmínky projektu. Zůstatková částka k zajištění (stavba + vybavení): 1.724.121 Kč /tož trošku to kleslo od minule, úleva, není to marnost nad marnost...však když se mne ptá každý den co se vidíme Petr kdy to bude a kolik to bude stát a jestli už je hotová elektřina, Láďa pohihotávající se někde poblíž a stěhující se tam i s Krakonošem ideálně příští týden, Domča ukáže na dům a řekne hotovo a ....a tak to marné nejni, no ne? Svět je krásný a já mám občas deprese, jaký nerozum. Hm.
Listopad 2023: vznikají nám vícenáklady, s tím jsme u novostavby nepočítali. Kloubíme projekt na papíře s realitou. Ufuf. A z kraje zatím rozhodnutí nemáme. Kupu jsme toho již sehnali, děkujeme za skvělé dary. Upravuji na zůstatkovou částku 2,2 mil Kč (stavba vč. vybavení).
Červen 2023: Máme před sebou předání stavby a posledních nezajištěných 16,5% z vysoutěžené ceny stavby nového CHB. Zůstává nám zajistit 1.478.471 Kč na stavbu. Přidáte se? Pomůžete nám?
Už jsme se těšili že to máme cca skoro vše ...a protože život je změna, z 1 mil Kč je 100 tis Kč a v ČTv na Adventních koncertech letos zase BeneBend nezahraje, ani nás neuvidíte.... máte poslední příležitost se zapojit do stavby:o). Cihlou k cihle, korunou ke koruně. Děkuji za pomoc.

Někdo umí péct housky..my umíme báječné buchty, ale v malém množství. Co nám jde a baví nás úplně nejvíc, to je život v komunitě s lidmi s mentálním, případně kombinovaným, postižením. A jelikož nejde jinak, začínáme s opravou bývalé pekárny, kde vznikne dům s pokoji chráněného bydlení. Začínáme: KLAP! Budete součástí tohoto příběhu o splněném přání? Pomůžete zázraku, aby se mohl stát? S Láďou si o tom vyprávíme již řadu měsíců, vlastně již let ... on to má v hlavě už roky. Bude tam bydlet s Krakonošem, a vedle v pokojích další 3 kamarádi/kamarádky. Tak asi tak:o). Je jasné, že to bude náročný projekt. Bude zábava. Bude dřina pot a svaly jako provazy. Bude únava. Bude radost. Jelikož člověk v nás roste překonáváme-li obtíže. Však víte. Pojďte s námi do toho!! Se těšim:o).
Podzim 2022. Stala se věc vzácná. Na jaře 2021 jsme podali žádost o dotaci na vybudování domu chráněného bydlení. Rozpočet byl 7,5 mil Kč. Zamítli nám jej, 5tí pod čarou, málo bodu v sekci inovativnost.... Hm!? No a letos v červnu nám nabídli, že tedy jo, že odpadli nějaké projekty a že tedy můžem si sáhnout na 5,5 mil Kč. Mudrovali jsme, aktualizovali rozpočet...uf, 11,5 mil Kč...rozhodli jsme se a správní rada nás podpořila - jdem do toho!! Jupíí:). Potřebujeme pomoci s vlastním podílem, který nám vylezl na 6 mil Kč. UfUF. To dáme ... víte máte materiál stavební? davy prácechtivých lidí/dobrovolníků okolo sebe, co by nám mohli pomoci bourat či budovat? kupu, i dvě kupy, nebo i drobet, volných peněz, pro které hledáte  smysluplnné využití? Sem s tím i s Vámi. Děkujeme za pomoc:).

Stav rok 2020:

Leden 2023 (bourali jsme my, přátelé z Villi Vallily i odborná firma...uf. díky!!):

Červen 2023:

Červenec 2023:

Říjen 2023:

ÚNOR 2024:


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Fandíme vám!

Dárce
1 200 Kč

Hodně zdaru Vaší bohulibé práci!
Někdy se snad přijedeme podívat! 😉

Markéta

Pekárna...to je RADOST...

Kde je RADOST, tam je KRÁSA…
Kde je RADOST a KRÁSA, tam je LÁSKA…
Kde je RADOST, KRÁSA a LÁSKA, tam je UZDRAVENÍ…
Kde je RADOST, KRÁSA, LÁSKA a UZDRAVENÍ…tam je BŮH...

Milan Hůla
1 000 Kč