Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina

Nové klubovny v Rakovníku

Rakovnický oddíl Fénix, který od založení (znovuobnovení skautingu v Rakovníku) v roce 2018 vyrostl nyní na bezmála 50 členů, bude mít konečně svou klubovnu! Dosud se scházel na různých místech po městě. Za provizorní prostory v hotelu jsme byli vděční a poslední schůzky v parku byly také nádherné, ale konečně budeme moci, díky Masarykově nemocnici v Rakovníku, do svého. Pomocí našich členů i Vás potřebujeme vybrat minimálně 70 tis. na nutné stavební práce i další základní vybavení kluboven. Díky za pomoc a podporu a v říjnu na viděnou v "Doupěti – naší klubovně!"

vybíráme od 4.8.2020

Klubovny v Rakovníku

Podpora rekonstrukce prostor nových kluboven v Masarykově nemocnici pro oddíl Fénix Rakovník. Pomocí našich členů i Vás potřebujeme vybrat minimálně 50 tis. na nutné stavební práce i základní vybavení. Díky za pomoc a podporu a v říjnu na viděnou v "Doupěti – naší klubovně!"
70 000 Kč
vybráno 100 % z 70 000 Kč

přispělo

45 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rakovnický oddíl Fénix, fungující pod mateřským střediskem v Mostě, založený na podzim roku 2018 se rychle rozrůstá. Nyní má kolem 50 členů a získal šanci výhodného pronájmu suterénních prostor v místní Masarykově nemocnici. Po dočasných prostorech to je šance na skutečnou skautskou klubovnu, kterou je potřeba nejdéle do října zprovoznit.
Prostory je zapotřebí nejprve vyklidit, opravit a zrekonstruovat. Maximum práce si zajistíme v rámci oddílu a pomoci rodičů, ale i tak potřebujeme zaplatit zedníky a vybavit klubovnu.
Peníze půjdou především na zednické práce. Materiál většinově zajistí vlastník objektu – Masarykova nemocnice v Rakovníku. Bude třeba znovu nahodit vlhkostí zasažené zdivo , vše přeštukovat a vymalovat. Probourat a doplnit dveře abychom měli dvě nezávislé klubovny. Zprovoznit hygienické zázemí a položit nové podlahové krytiny.
Prostory nám poskytnou dvě samostatné místnosti klubovny o 25 m2, kuchyňku, toalety, skládek se sprchou a chodbu sloužící jako šatnu.
V prostorách je nutné oklepat a znovu nahodit část omítek zasažených vlhkostí a plísněmi. Některé stěny zachováme jako pohledové cihelné, všechny ostatní sjednotíme štukem. Podlahy vyrovnáme a položíme nová lina a koberce.  Budeme také měnit troje dveře. Jedny oddělí náš prostor, jedny probouráme do klubovny, aby byla přístupná z chodby a jedny rozpadlé prostě vyměníme.  Hygienické zázemí dispozičně vyhovuje, ale bude potřeba doplnit, popřípadě vyměnit toalety a kohoutky. Stávající osvětlení bude převážně zachováno. Doplněny budou vypínače a zásuvky. Klubovnu vybavíme základním nábytkem – botníky, stoly, věšáky, skříněmi a provizorní kuchyňkou.
Předpokládaný rozpočet počítá s výdaji dosahující výše min. 70 tisíc! 
Nejpozději v říjnu 2020 chceme mít schůzky v nové klubovně.

Děkujeme za pomoc a podporu!


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

VEŘEJNĚ DĚKUJEME kapelám The Smallpeople a Grippeds z rakovnické ZUŠ. Za úžasných 14.000,-, které vybrali DAROVALI na rekonstrukci skautské klubovny!!!
Díky jejich talentu, šikovnosti a oblibě u diváků se z jejich pátečního koncertu v Šanově vybrala krásná částka, rozhodli se věnovat výtěžek na rekonstrukci klubovny v nemocnici. Pro nás už budete pořád The BIGpeople ! Moc děkujeme všem účinkujícím a p. Janouškovi!

Náš hlavní spolek nás dnes tweetnul. Díky tomu jsme dosáhli původní cílovou částku do konce prázdnin! Velké díky všem dárcům.
Rozhodli jsem se navýšit cílovou částku na 70 000 Kč, abychom si mohli pořídit do klubovny kvalitnější vybavení a nemuseli pořizovat "levné" věci.

Po návratu z tábora jsme se opět pustili do práce!  Děkujeme všem brigádníkům za odváděnou práci a dárcům za finanční podporu.

Založení projektu

At se vam dari!!!

Josef Burda

Ať jde práce od ruky 👍

Jan Slepánek
1 000 Kč

Držím palce ať to do října stihnete 👍

Ďobek
500 Kč

Tkaničko, ať se vám v nové klubovně s kosmonautama líbí.

Wonder
500 Kč

Šaman Keneu posílá pokračovatelum kousek do skládačky 🙂

Roman Homola
2 000 Kč