Čmelák - Společnost přátel přírody z. s.


Sport a volný čas Životní prostředí

Vraťme 10 % přírodě

Uzdravit naši krajinu není jednoduchý úkol, proto vznikla Koalice pro krajinu. Prosazujeme vyčlenění 10 % zemědělské půdy pro přírodu – pro nové mokřady, tůně, remízky, aleje... Pokud i Vy chcete, aby naše krajina byla pestřejší, harmonická a odolnější vůči změnám klimatu, podpořte naše úsilí o systémové změny hospodaření v krajině nejlépe pravidelnou měsíční platbou.

vybíráme od 21.7.2022

Vraťme 10 % přírodě

308 626 Kč

přispělo

242 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Naším cílem je harmonická krajina. Tedy krajina, ve které bude více života, která dokáže lépe zadržovat vodu a bude lépe připravená na klimatické změny. Jde nám o krajinu, kde budou menší pole než současné velké lány, kde porostou tisíce kilometrů nových remízků, stromořadí a mezí, kde se na povrch dostanou tisíce kilometrů potoků schovaných v trubkách, kde vzniknou tisíce nových mokřadů s tůněmi, tisíce malých vodních nádrží a kde budou růst smíšené a zdravé lesy.




Prosazujeme systémové změny hospodaření v krajině
 
Aby takováto krajina vznikla, prosazujeme změny v systému zemědělských dotací, které podpoří vlastníky půdy a zemědělce, aby mohli vedle vlastní produkce také pečovat o krajinu. Tak aby byla pestřejší a schopna poskytovat dostatek zdravých potravin nejen dnes, ale i v budoucnosti. 
Naším cílem je vyčlenit 10 % zemědělské půdy přírodě, jak to navrhuje i Strategie EU v oblasti biologické rozmanitosti do roku 2030, k níž se Česká republika zavázala. V nových mokřadech, tůních, remízcích či alejích vznikne prostor pro život – půdní organismy, rostliny, hmyz a další živočichy.  Taková krajina bude pestřejší a krásnější, zároveň také odolnější vůči výkyvům teplot, suchu, prudkým dešťům a dalším projevům klimatické změny. 
 
Přidejte se. Společně to dokážeme.

Více informací naleznete na webových stránkách 
www.koaliceprokrajinu.cz

Děkujeme všem za podporu.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Děkuji, vážím si vaší práce.

Klára Jirková

Díky <3

Monika Valová
500 Kč

Dekujeme Cmelakovi :)

Radovan Kriz
3 000 Kč

Děláte skvělou práci, díky. Pavla Slámová

Pavla Slámová

Dobrý den,přispěl bych víc,ale jsem důchodce a již podporuji další potřebné,např, slepce.

Jaroslav Kučera
500 Kč

Jitka Ouřadová

Jitka Ouřadová
200 Kč

Pro drobotinu, pro návrat původních druhů, pro krajinu, pro budoucí generace ...

Petra Našová
200 Kč

Vraťme 10 % přírodě

Mirek Skočdopole
500 Kč

Ahoj... nějak jednoduše zkuste přidat odkazy na přesměrování na sociální sítě.... FB, Twitter....to by mohlo fungovat, aby o Vašich snahách vědělo víc lidí a dosáhli jste těch 100 000. PH

Pavel Holan
300 Kč

Bezvýhradně podporuji.

Ondřej Dusík