NADĚJE


Lidé s postižením

Barev, hlíny, dřeva..... do dílny je třeba

Nejen barvy, hlína a dřevo letos chybí klientům sociálně terapeutické dílny NADĚJE, pobočky Otrokovice k tomu, aby mohli pokračovat v tréninku pracovních dovedností. Dílna pomáhá lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Pro někoho se stane místem, kde může dlouhodobě naplňovat svůj potenciál, pro jiného se může stát odrazovým můstkem k nalezení placeného zaměstnání. Pro klienty je to obrovský krok na jejich životní cestě. Pomoci jim zdokonalovat se a vytvářet příležitosti můžete i Vy. Svým darem přispějete na pořízení materiálu, který k terapiím pro klienty potřebujeme a bez kterého nemůžeme pokračovat v tom, co děláme. Darujete tak nové příležitosti k lepšímu životu lidí s handicapem.

Barev, hlíny, dřeva..... do dílny je třeba

10 611 Kč

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Na nákup materiálu pro všechny činnosti, které klienti realizují, nám v letošním roce chybí 70 000 Kč. Z této částky jsme schopni pořídit materiál, který k práci potřebujeme – keramickou hlínu, korálky, drátky a šperkařské komponenty, sůl a vonné esence na přípravu koupelových solí, materiál do dřevařské dílny, potřeby pro práci na zahrádce, osnovu pro pletení koberců, papíry, nůžky, lepidla, nitě, provázky, a další nezbytné potřeby na celý rok.

Zdánlivě obyčejný výrobek může pro klienta znamenat něco víc: 
  • umím něco nového
  • získávám pracovní návyky
  • víc si věřím
  • vidím výsledek své práce
  • potkávám se s dalšími lidmi, učím se spolupracovat, vytvářím si nová přátelství
  • vidím, že se moje práce někomu líbí
  • připravuji se na běžné zaměstnání
Komu pomůžete:
Klientka Alena se ráda věnuje přípravě soli do koupele. Jak sama říká, nejvíc se jí líbí, že je to voňavá práce. Už zná celý proces výroby, ale nejraději ze všeho suší bylinky, které do soli přidává. 

Martin, který používá vozík, dochází do dílny čtyřikrát týdně. I když pracuje rád s různým materiálem, jeho favorit je hlína, protože se mu s ní dobře pracuje. Sám vyrobil už mnoho misek, květináčů, svícnů … Když zrovna nepracuje s hlínou, rád navléká korálky. Kombinace žlutých a růžových je prý nejlepší.

Nejen pro tyto dva klienty chceme zajistit materiál, který je potřeba. Klientů, jako je Alena nebo Martin, máme nyní 105.

Kde pomůžete:
NADĚJE, pobočka Otrokovice provozuje sociálně terapeutické dílny celkem ve 3 městech Zlínského kraje: v Otrokovicích, Uherském Hradišti a Bystřici pod Hostýnem. Váš dar tak pomůže na několika místech zároveň.

Každá pomoc se počítá:
Bez materiálu se žádná dílna neobejde a ani ta naše není výjimkou. Pomozte nám to změnit! Žádný dar není malý. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu