Nadace Partnerství


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Otevřená zahrada

Otevřená zahrada v Brně je místem setkávání, vzdělávání, odpočinku, inspirace, rozjímání a dětského smíchu. Je otevřená všem, kteří mají chuť utéct z rušné Údolní ulice do zelené oázy pod Špilberkem. Unikátní prostředí je srdcovou záležitostí mnoha lidí, kteří se v ní učí o přírodě, pracují, relaxují a pořádají rodinné oslavy a svatby.

Otevřená zahrada = srdcová záležitost

Z opuštěné skládky v překrásné místo; zanedbané zahrádky pod Špilberkem jsme přetvořili v Otevřenou zahradu; zelenou oázu pro všechny generace. Pojďme společně pečovat o jedinečné místo, které v centru města nemá obdoby. Mockrát děkujeme!
159 813 Kč

přispělo

82 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Historická grotta v roce 2013, kdy jsme dokončili úklid největšího nepořádku, a stejné místo po opravě:


Grotta je připomínkou toho, že zahrada kdysi bývala klášterní. Sestry Boromejky tady pro potřeby školní a nemocniční kuchyně pěstovaly zeleninu, ovoce a bylinky a chovaly drobná hospodářská zvířata. V klášterních zahradách se běžně nacházela i meditační místa, kam se chodili mniši nebo řádové sestry modlit a čerpat sílu. My se snažíme navrátit místu jeho původní účel. Dnes je místo využíváno i pro svatební obřady nebo meditační setkání.
 


Děti se u nás učí o přírodě vlastním prožitkem. Poprvé se setkávají se zvířaty a mohou si je zblízka prohlédnout; nakrmit slepice nebo si pohladit ovci. Dospělí v zahradě tráví pracovní i osobní čas, pořádají teambuildingy, rodinné oslavy, účastní se praktických seminářů, vzdělávají se a odpočívají. 


Pomozte nám udržet zahradu krásnou a zdravou. Ať je i nadále místem, kde si novomanželé slibují lásku, děti se učí porozumět koloběhu přírody, lidé všech věkových kategorií sbírají inspiraci z oblasti bylinek, včelaření, zeleného stavění a rodiče s dětmi tráví smysluplně volný čas ve městě.

Roční náklady na údržbu a provoz zahrad činí dva miliony korun.
Pojďme do toho společně.
Podpořte Otevřenou zahradu pravidelným darem.

Mockrát vám děkujeme za jakoukoliv podporu!

A jestli je zahrada vaší srdcovou záležitostí, pořiďte si tašku na nákup, na procházku i jen tak do města. Koupí tašky podpoříte více než hektar zeleně v centru města, o který denně pečujeme.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc děkujeme za Vaši práci, další realizované nápady i nakažlivé šíření dobrých věcí. Přijměte prosím s dovolením tento drobný příspěvek od naší pětičlenné smečky.

Synčata
2 500 Kč

Dobrý den, mockrát děkujeme za Váš štědrý dar. Je pro nás velkým povzbuzením v naší práci!

Nadace Partnerství

Chodím s detmi rada. At se vam dari dal misto zvelebovat!

Pavla Pilchová

Ježíšek pro králíčky :-)

Veronika Šušmáková
400 Kč

Je potřeba podporovat aspoň pár korunkami - takový krásný místa, kde je vidět práce zapálených lidiček. Díky za Vás. Markét

Marketa Novakova
50 Kč