Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Zdraví

CD přehrávače k zapůjčení pro naše pacienty

Rádi bychom pořídili dva přehrávače na CD, zejména audioknihy, které budeme půjčovat do rodin našich hospicových pacientů a klientů odlehčovacích služeb. Audioknihy jsou velmi oblíbené, zjistili jsme však, že ne každá rodina má doma na ně přehrávač.

vybíráme od 7.7.2020
5 000 Kč
vybráno 109 % z 4 598 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Za finanční příspěvek pořídíme dva přehrávače na CD, zejména pak na audioknihy, které si pacienti domácího hospice a klienti odlehčovacích služeb rádi půjčují. Poslech je narozdíl od samotného čtení méně náročnou aktivitou a přináší tak zážitek i lidem, kteří již na samotné listování knihou nemají síly. Některé rodiny uvítají vedle půjčení audioknih také zapůjčení přístroje pro jejich přehrávání.

V loňském roce jsme pečovali o 337 pacientů, z toho 12 dětí. Péče ambulance podpůrné a paliativní péče a její výjezdní služby se dostala k dalším 147 lidem. Poradna provedla více než 4000 konzultací, služeb půjčovny pomůcek využilo skoro 600 rodin a další zhruba 100 využilo služeb našich odlehčovacích asistentů. Jen v Praze by nějakou formu paliativní péče potřebovalo více než 7000 lidí za rok. Proto rozšiřujeme nabídku přímých služeb i vzdělávací a osvětové aktivity, aby tam, kam nedosáhne samotná péče, dosáhla informace, leták či kniha.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu