Senior fitnes z.s.


Senioři Zdraví

Fotbal v chůzi

Fotbal v chůzi je nová sportovní disciplína podporovaná UEFA.

vybíráme od 24.6.2020

U fotbalu nemusíte běhat!

Pomozte nám udržet v pohybu muže-seniory v celé ČR.
2 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Baví Vás fotbal, máte týmového ducha a je vám alespoň 50 let?


Máte jedinečnou příležitost. Doplňte naše řady a přijďte si zahrát FOTBAL V CHŮZI.


FAČR zahájila v roce 2017 propagaci fotbalu v chůzi, který je prioritně určený seniorům a jehož patronem je dlouholetý kapitán československé fotbalové reprezentace Jan Fiala. V rámci předváděcího turnaje došlo mj. i na první oficiální utkání Česka se Slovenskem na Strahově. Domácí tým složený z hráčů Seniorfitnes tenkrát prohrál 1:2.


Nové téma přednesl na tiskové konferenci Generální sekretář FAČR Rudolf Řepka dne 22. září 2017:  „Chceme se věnovat fotbalu v každém věku, aby byl fotbal přístupný pro všechny. Má být láskou na celý život. I proto rozjíždíme projekty jako je veteránský fotbal (40+) a nyní tedy i seniorský fotbal v chůzi.“


V roce 2018 uspořádala FAČR 1. ročník Mistrovství ČR ve fotbalu v chůzi. V krásném prostředí Strahovského stadionu si zahrálo sedm týmů. Turnaje se zúčastnilo hodně fotbalových osobností a funkcionářů FAČR. Jmenujeme aspoň trenéry Evu Haniakovou a Vítězslava Lavičku.
Jsme pyšní na to, že mistrem ČR je tým Inter Senior fitnes.


Z obou akcí přinášíme níže několik nádherných ukázek ze sportovního zážitku a pohybu.


Fotbal v chůzi je primárně určen seniorům, kteří by už vzhledem k věku či zdravotním a pohybovým problémům nemohli provozovat klasický fotbal. Hrají ho týmy s pěti hráči v poli a gólmanem na čtvrtině klasického hřiště s malými brankami a minimální hrací čas je 2x10 minut.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu