PARENT PROJECT, z. s.


Lidé s postižením

Křížem krážem s dystrofikem

Zapojte se do naší letní výzvy Křížem krážem s dystrofikem a podpořte lidi se svalovou dystrofií, kteří ve svém životě musí překonávat bezpočet bariér. Málokdo si uvědomuje, jak těžké může být vyrazit na takový obyčejný výlet. Zaplacením příspěvku a sdílením fotek z vašeho výletu plus zamyšlením se nad bezbariérovostí, pomůžete zvýšit povědomí o tom, že jednoduše žijeme v prostředí, které je bariér plné. My v PARENT PROJECTU pomáháme bariéry bourat a tím pomáháme lidem se svalovou dystrofií žít kvalitnější život.

vybíráme od 29.6.2020

Startovné letní výzvy Křížem krážem s dystrofikem

Příspěvek do letní výzvy je symbolický a zcela dobrovolný. I 100 korun pomůže. Každý větší obnos je vítán a pomůže uhradit část nákladů na psycho-relaxační víkendový pobyt pro rodiny se staršími dětmi s Duchennovou svalovou dystrofií. Lidé trpící Duchennovou svalovou dystrofií jsou rozeseti po celé České republice. Osobní setkání je pro ně nenahraditelné. PARENT PROJECT během těchto pobytů zajišťuje asistenci, program a služby odborných poradců jako jsou psycholog, ergoteraput, sociální pracovník atd.
12 000 Kč
vybráno 24 % z 50 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zapojte se do naší letní výzvy a sdílejte místa na výlety. Česká republika je krásná, ale občas není přístupná pro všechny. Kočárky, vozíky, lidé se zhoršenou mobilitou občas naráží na nepřekonatelné bariéry. Pojeďme společně procestovat ČR a alespoň virtuálně překonávat bariéry. Každý máme ty bariéry někde jinde, někdo v hlavě, někomu brání lenost a někomu neslouží nohy. Sdílejte s námi místa, která máte blízko domova nebo která jste navštívili a přidejte poznámku, zda jste u návštěvy toho místa museli nějakou bariéru překonat. Vzájemně se inspirujme a třeba se nám podaří rozšířit povědomí o tom, že ne všichni lidé se můžou dostat úplně všude.  
 
Jak na to?
  1. Vyrazte ven nebo na výlet.
  2. Podpořte PARENT PROJECT zaplacením „startovného“ letní výzvy. Celý výtěžek půjde na psycho-relaxační víkend pro mladé muže s Duchennovou svalovou dystrofií. 
  3. Přidávejte příspěvky do otevřené Facebookové skupiny Křížem krážem s dystrofikem. Nezapomeňte připojit poznámku, zda si myslíte, že je výlet bezbariérový a proč. Nemusíte jezdit ani nikam daleko, jistě máte i v okolí vašeho bydliště nějaký zajímavý tip na výlet.
  4. Pokud nemáte Facebook nebo nechcete udávat své jméno, posílejte fotky na email krizemkrazem@parentproject.cz.
  5. Své fotky s hashtagem #krizemkrazemsdystrofikem a #bourambariery  sdílejte také na svých profilech. A přidat můžete i  #parentprojectcz, #svalovadystrofie, #Duchenne.
Začátkem září vylosujeme ze všech došlých fotografií 5 výherců, kteří od nás obdrží drobné dárky. Naši ambasadoři navíc vyberou výherce v těchto kategoriích: 
  •  Nejkrásnější fotka
  •  Parádní výlet pro vozíčkáře 
  •  Překonávání bariér
  •  Nejaktivnější přispěvatel s největším počtem tipů na výlet
Letní výzvu podporují a o své tipy se podělí ambasadoři:
Co myslíte? Budeme mít dostatek pěkných fotografií na pexeso? 

Ani lidé se zhoršenou mobilitou či lidé zcela odkázaní na elektrický vozík a pomoc jiných nesedí doma. Stejně jako rodiny s kočárky, staří lidé, my všichni se můžeme v létě “setkat” a zažít jedno báječné dobrodružství, které navíc podpoří dobrou věc.
 
Veškeré vybrané prostředky jdou ve prospěch neziskové organizace PARENT PROJECT a budou využity na alespoň částečné pokrytí nákladů na víkendový pobyt pro mladé muže (15+) se svalovou dystrofií. Lidé trpící Duchennovou svalovou dystrofií jsou rozeseti po celé České republice. Osobní setkání je pro ně nenahraditelné. PARENT PROJECT během těchto pobytů zajišťuje asistenci, program a služby odborných poradců jako jsou psycholog, ergoteraput, sociální pracovník atd.

Účastí v letní výzvě souhlasíte s tím, že organizace PARENT PROJECT, z. s.  může použít vaše fotografie ke své prezentační práci.

Více informací o svalové dystrofii nebo o organizaci Parent Project naleznete zde.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Super nápad, držím palce a moc ráda využiji pro dceru na vozíku.

Dana

Klobouk dolů před vámi, cestovatelé!

Marie Hodinářová
500 Kč

Krásná výzva. Je důležité upozorňovat na to, že ani lidi se sníženou mobilitou nemusí zůstávat sedět doma. Přeji všem mnoho šťastných kilometrů.

Erika
300 Kč