Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Kultura, umění a historie

Obnova Sluneční zátoky

Les u Sluneční zátoky napadl kůrovec. Budoucí těžba změní na dlouhé roky charakter tohoto místa. Přispějme společně, nejprve finančním darem a posléze i společnými brigádami k obnově legendárního tábořiště Hochů od Bobří řeky.

vybíráme od 4.6.2020

Obnova Sluneční zátoky

6 646 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ve Sluneční zátoce tábořila od roku 1925 pražská Dvojka vedená Jaroslavem Foglarem - Jestřábem.  Zážitky z těchto táborů posloužily Foglarovi jako předloha pro knihu Hoši od Bobří řeky.  Místo se nachází v ohybu řeky Sázavy, asi 3,5 km proti proudu od města Ledeč nad Sázavou. 
Podobně jako jiné lesy na Vysočině, také les okolo Sluneční zátoky podlehl suchu a kůrovci. Místo čeká rozsáhlá těžba a následné nové zalesnění. Ve snaze rychlejší obnovy nabídlo Sdružení přátel Jaroslava Foglara ve spolupráci se Skautskou nadací Jaroslava Foglara pomoc majiteli louky a lesa při novém zalesnění.
Získané dary jsou určeny na podporu budoucích akcí při obnově lesa. Dárci budou dopředu informováni a pozváni.



Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v  polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce a hodně sil při obnově

Martin Vandas
350 Kč

Rád pomůžu

pavel vykydal
500 Kč