Alternativa středočeské D3, z.s.


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

ŽÍT anebo tranZIT? Zachraňte 60 km české krajiny!

Pomozte nám zaplatit další náklady na propagaci lepšího řešení a na nezávislé odborné posudky! Skutečně potřebujeme středočeskou dálnici D3 s nejistým dopravním přínosem, za absurdně vysokou cenu a vyměnit její beton za např. vodní zdroje?

vybíráme od 22.5.2020

Zachraňte Posázaví!

NE dálnici D3 přes Posázaví, která je v příkrém rozporu se státní dopravní koncepcí. Zabraňme zničení nejkrásnějších partií Středních Čech a podpořme alternativní variantu 0+. Krajina pro lidi, nikoliv pro auta a kamiony. Vybrané prostředky budou použity na odborné posudky.
54 100 Kč
vybráno 108 % z 50 000 Kč

přispělo

55 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Středočeská D3 ohrozí obyvatelnost krajiny v rekreačním zázemí Prahy – Posázaví a dále na Neveklovsku, Benešovsku a v Českém Meránu. Zdejší dopravní problémy dálnice nevyřeší, naopak je bude ještě více komplikovat přílivem další dopravy. Chceme těch 60 km krajiny pro život, ne pro kamiony! Alternativní řešení, tzv. „0+“, je zhruba 10x levnější a časově i technicky dostupnější ve srovnání s projektem středočeské dálnice D3, který za každou cenu prosazuje stát s podporou dodavatelských firem.

 Pořádáme besedy v obcích, spolupracujeme s experty, účastníme se schvalovacích procesů. Podporujeme obce, spolky a jednotlivce, kteří vnímají realisticky rizika středočeské D3 a nepodléhají nátlaku a blamáži dálniční lobby. Máme 1.400 podpisů petice od jednotlivců a více než 11 zapojených obcí.

Podívejte se na naše "instruktážní video" Nářky babky kořenářky aneb zachraňme Posázaví!


Děkujeme všem dárcům z předchozí kampaně Zachraňte Posázaví!

Darované peníze používáme na služby odborných konzultantů a soudních znalců při odborné oponentůře kontroverzního projektu středočeské D3 a podpoře obcí ve správních řízeních. Viz naši výroční zprávu 2019 a transparentní účet u Fio banky. Vše na www.alternativad3.cz

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc děkuji za to co děláte. Snad se podaří zabránit tomu nejhoršímu.

Zuzana Gürtnerová
1 000 Kč

Věřím, že to spolu dokážeme a krajinu Posázaví uchráníme ☝️😉

Jakub Bednář
1 000 Kč

Posázaví volá o pomoc, nenechme ho zničit nesmyslnou dálnicí.

Jitka Velíšková
1 000 Kč

potvrzení daru pošlete emailem. Lorencová

Věra Lorencová
1 000 Kč

Dobrý den, viděl jsem na čétéčku Nedej se dokument o té dalnici a váš projekt o alternativním řešení dopravy na jih Čech se mi moc líbil. Doufám že dar pomůže.

Dárce
1 000 Kč