Za poklady Broumovska, o.p.s.


Kultura, umění a historie Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Podpořte hudební festival v barokních kostelích

15. ročník festivalu Za poklady Broumovska proběhne podobně jako řada dalších akcí letos kvůli pandemii koronaviru v odlišné podobě. První polovina festivalu se přenese do online prostředí, srpnové koncerty budou zpřístupněny veřejnosti. Svým příspěvkem pomůžete festivalu k dofinancování online přenosů koncertů, podpoříte účinkující hudebníky a pomůžete nám popularizovat klasickou hudbu i v odlehlém regionu. Původní idea upozorňovat na stav unikátních sakrálních památek regionu Broumovska a pomáhat tím těm, kteří o ně pečují, zůstává i v této době, kdy se budeme potkávat na chvíli pouze virtuálně. Užijte si koncerty v červenci z klidu Vašeho domova online, podpořte festival, který se koná v broumovských kostelích a v srpnu se na Vás budeme těšit osobně!

vybíráme od 25.5.2020

Chci pomoci festivalu i barokním kostelům

18 100 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Hudební festival Za poklady Broumovska otevírá každé léto brány unikátní skupiny broumovských kostelů, které rozeznívá sobotními podvečerními koncerty renomovaných umělců z České republiky i ze zahraničí. Genius loci broumovského regionu, benediktinská historie a architektura zasazená do nádherné krajiny, to vše ve spojení s klasickou hudbou vytváří jedinečnou atmosféru festivalu. 


Festival sídlí a vzniká v broumovském klášteře. Tato národní kulturní památka je srdcem architektonicky významného komplexu kostelů, který vznikl podle projektu slavných architektů Kryštofa a Kiliána Ignáce Dientzenhoferových. Každoročně přispíváme vybranou částkou z dobrovolného vstupného na obnovu těchto cenných památek a usiluje tak o jejich záchranu. 



Více informací o programu najdete na webových stránkách www.zapoklady.cz. Aktuality a zajímavosti o přípravách festivalu sledujte na facebookovém profilu Za poklady Broumovska. Záznamy z předešlých koncertů si můžete poslechnout na kanálu YouTube Za poklady Broumovska a mall.tv. 

Děkujeme všem za podporu, které si velice vážíme!





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Krásný koncert dnes... :-)

Jan Školník

Krásná aktivita 😊

Zuzana Rzounkova
100 Kč