POHODA - společnost pro normální život lidí s postižením, z.ú.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Lidé s postižením

1000 kafíček pro Bílou vránu

I kavárnu Bílá vrána významně zasáhla opatření spojená s celosvětovou pandemií onemocnění COVID‑19. Ohrožena je její existence a s ní i pracovní místa pro lidi s postižením, pro které kavárna často představuje jedinou možnost na stálé zaměstnání. Koupí virtuálního kafíčka významně přispěje k záchraně kavárny, a k tomu, že se po skončení krize, budou mít naši kavárníci kam vrátit. A navíc, až zase otevřeme, můžete si virtuální kafíčko proměnit na reálné!

1000 kafíček pro Bílou vránu

Kupte si virtuální kafíčko a zachraňte Bílou vránu!
vybráno 49 % z 50 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Stejně jako řada dalších kaváren a restaurací, musela naše kavárna – sociální podnik Bílá vrána – 16. března 2020 přerušit svůj běžný provoz z důvodu nařízení vlády, která přišla v reakci na globální pandemii onemocnění COVID‑19. Čekalo nás nelehké rozhodnutí: smířit se s aktuální situací a doufat, nebo bojovat. A protože my v Pohodě se jen tak nevzdáváme, rozhodli jsme se pro to druhé!
Téměř okamžitě po přerušení běžného provozu, jsme zavedli v kavárně novou službu – obědové menu i s rozvozem po Praze. I přesto, že jsme neměli s podobnou věcí předchozí zkušenosti, náš skvěle fungující kavárenský tým vše perfektně zvládl a oběd z kavárny Bílá vrána doputoval během dubna ke stovkám spokojených zákazníků. Stalo se tak i díky Vám, naši přátelům a podporovatelům, kteří jste neváhali i v těchto nelehkých časech přispěchat kavárně na pomoc a buď svou vlastní objednávkou nebo šířením dobrého slova, jste naši novou službu podpořili. Moc Vám za to DĚKUJEME!
Do 25. května, kdy bude kavárna moci znovu otevřít a kavárníci z Bílé vrány opět s radostí přivítají naše hosty, je však ještě daleko. Jsme připravení na další měsíc rozvozů, na další měsíc boje za kavárnu a naše zaměstnance s postižením. I pro Vás jsme připravili další možnost, jak nám v našem úsilí můžete pomoci.
Přestože pro řadu z vás, je teď nemožné stavit se u nás na kávu, můžete to udělat alespoň virtuálně. Připravili jsme pro Vás akci „1000 kafíček pro Bílou vránu", díky které si můžete kafíčko od nás koupit na dálku a podpořit tak kavárnu a naše kavárníky. Až otevřeme, můžete si navíc svou virtuální kávu proměnit za naše výtečné espresso. Každý dárce totiž kromě poděkování a potvrzení o daru, od nás dostane i kupon, který bude moci v kavárně využít.
KUPTE SI KAFÍČKO A POMOZTE NÁM ZACHRÁNIT KAVÁRNU BÍLÁ VRÁNA!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

ahoj, zdravím Vás, těším se na kafíčko. Kačka Kučerová

Kateřina Kučerová

Už se těším na kafíčko a báječný dortík!

Lenka Cooper

Fandím a držím palce ;)

Jolana Třešničková

Už se těším na výbornou kávu ...

Naďa Štěpánová
500 Kč

Držím Vám pálce 👍

Petra Skyba
150 Kč

Držte se ;)

Kateřina Krausová
1 000 Kč

Jako knihovnice spolupracuji se SONS a držím palce všem vašim aktivitám. Ať se vám daří!

Dana Krejčíková
5 000 Kč

Looking forward to be back at your Cafe

Peter Devitt

Hodně zdaru!

Olga Medlíková
150 Kč

Těšíme se na kávu u vás. Držíme palce, abyste to zvládli a 25. 5. mohli otevřít.

Helena Hošková
200 Kč