NaZemi, z. s.


Vzdělávání a výzkum Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Online podpůrná skupina pro pedagogy a pedagožky

V NaZemi se také učíme pracovat na dálku, potkávat se jinak, než jsme byli doposud zvyklí. Nutné omezení kontaktu s dalšími lidmi v době koronakrize na nás ale nedopadlo zdaleka tak silně jako na pedagogy, děti a studenty. Proto otevíráme online podpůrná setkání, jejichž hlavním záměrem je vytvořit prostor pro sdílení a vzájemnou podporu.

vybíráme od 23.4.2020
1 500 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Setkání probíhají v pravidelném čase, vždy pro 6 - 7 účastníků a je nutné se předem přihlásit. Podrobnosti najdete zde. Rádi uvítáme pedagogy a pedagožky napříč vzdělávacím systémem (ZŠ, SŠ, VŠ), protože věříme, že rozmanitá zkušenost a kontext každého z nás může přinést hodnotné podněty. Setkání budou otevřená - tzn., že se každý týden složení může měnit. Můžete se zúčastnit jednou, ale také několikrát za sebou.



Obsah a struktura setkání:

Témata setkání se budou odvíjet od aktuálních potřeb těch, kdo se budou právě účastnit. Bude tedy možné přinést vaše konkrétní témata a otázky, které byste rádi probrali s ostatními pedagogy a pedagožkami. Ta se mohou týkat didaktických či metodických záležitostí, ale také také základních otázek jako např. “jak to vydržet a nezbláznit se”, jak s dětmi udržovat kontakt, či jak podpořit interakci dětí mezi sebou navzájem. A dotknout se můžeme samozřejmě také toho, jak reagovat na aktuální globální otázky, které pandemická situace přináší. 

Jak se přihlásit a připojit:

Vyberte si termín a vyplňte jednoduchý formulář umístěný přímo na našem webu či ve facebookové události. Formulář vyplňujte vždy nejpozději dvě hodiny před začátkem setkání. Pokud bude kapacita již obsazena, nabídneme vám další termín. Půl hodiny před začátkem pak obdržíte e-mail s odkazem, přes který se připojíte (není třeba nic instalovat). Pro kvalitní účast je třeba mít dobré připojení, fungující mikrofon a kameru a také klid, tedy pokud možno být sami v místnosti. 

V provázení setkání se budou střídat zkušené facilitátorky a pedagožky Kristýna Hrubanová, Eliška Hanzlová a Eva Malířová z NaZemi a je možné, že se časem přidají i další členové a členky našeho týmu.

Pokud vás tato aktivita zaujala, budeme rádi když se jí zúčastníte nebo finančně podpoříte její další pokračování.

V případě dotazů nebo podnětů se obracejte na Kristýnu Hrubanovou na kristyna.hrubanova@nazemi.cz nebo volejte na 777 110 434.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu