Elpida, o.p.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Senioři

Linka seniorů volá o pomoc

V době koronaviru zůstaly tisíce seniorů uvězněny ve svých bytech. Bezplatná telefonická Linka seniorů 800 200 007 jim pomáhá zvládnout nejistotu, samotu či strach spojený s nucenou izolací. Pracovníci Linky seniorů jsou doslova v první linii. Linka seniorů je telefonní krizová služba, která nyní jede na trojnásobku svého výkonu. Ve spolupráci se Skautem zajišťuje seniorům po celé České republice roznos potravin, léků a roušek. Především je tu ale pro ty, kteří v této těžké době potřebují akutní psychologickou pomoc a profesionální podporu. Denně Linka seniorů pomůže více než stovce volajících. Proto jsme museli trojnásobně rozšířit provoz a posílit služby pracovníků linky. Šli jsme do toho s vědomím, že právě teď musíme seniorům pomoci. Nyní se obracíme na vás. Pomozte nám pokrýt zvýšené náklady na trojnásobný provoz Linky ve výši 230 tisíc Kč měsíčně.

vybíráme od 15.4.2020

Linka seniorů volá o pomoc

Pomozte nám pomáhat. S vaší podporou můžeme v době koronavirové pandemie pomáhat denně více než 100 seniorů, kteří k nám volají o pomoc.
207 455 Kč
vybráno 180 % z 115 000 Kč

přispělo

198 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Linka seniorů 800 200 007 poskytuje bezplatnou telefonickou krizovou pomoc nejen seniorům, ale i těm, kteří pečují o své rodiče nebo prarodiče. Je v provozu každý den včetně víkendů a svátků od 8 do 20 hodin. Od roku 2002 již pomohla více než 350 tisícům seniorů.

V době koronavirové pandemie volá na linku více než 100 seniorů denně, tj. dvakrát více než je běžné. Rozhodli jsme se nenechat seniory bez pomoci, v nejistotě a izolaci, a posílili jsme provoz Linky seniorů na trojnásobek, abychom umožnili dovolat se každému, kdo potřebuje pomoc. Hovory jsou mnohem delší, emočně velmi náročné, senioři jsou ve velkém stresu, úzkosti, přemíra informací je pro ně hodně matoucí a znepokojující. Linka díky odborné psychologické pomoci pomáhá seniorům situaci zvládnout.

Ve spolupráci se Skautem zajišťuje nyní také spolehlivou dobrovolnickou pomoc po celé České republice. Reakce jsou vděčné a dojemné. 

Pomozte nám uhradit náklady na rozšířený provoz bezplatné Linky seniorů 800 200 007. 
Náklady spojené s rozšířením Linky o čtyři operátory představují 230 tisíc Kč/měsíčně. 
Každý tento měsíc tak pomůžeme více než 3 tisícům osamocených seniorů, pro které je často telefon jediným spojením se světem.  

Jsme tu pro seniory a budeme tu pro ně 365 dní v roce i díky Vám.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Studentský spolek ZAZI z MFF UK posílá výdělek z Vánočního koncertu a přeje Vám báječný zítřky.

ZAZI
3 255 Kč

Ať Vám to vyjde..

Jarmila Šíblová
500 Kč

Dekuji ze se starate

Lucie Seidlova
1 000 Kč

Je to velmi dulezita prace, dekuji!

Dárce
500 Kč

Myslíme na vás.

Růžena Vlčková

Dana,děkuji že se starate o seniory.

Dana Schönova
300 Kč

Držte se! E.

Eliška Junková
300 Kč

Děkuji za to, co děláte.

Simona Ušelová
2 000 Kč

Dekujeme za Vase snahy..a hodne pozehnani!

Lenka Všetulová
1 000 Kč

Děkujeme vám za vaši více než potřebnou a smysluplnou práci. Příběhy Linky pomoci na vašich stránkách hovoří za vše :). Rafothovi

Tereza Rafoth