Římskokatolická farnost Kutná Hora - Sedlec


Kultura, umění a historie

#spolecnejiopravime

Sedlecká kostnice – celosvětově unikátní stavba, která od roku 2014 prochází náročnou rekonstrukcí. Kdyby se k rekonstrukci nepřistoupilo, hrozil by její úplný zánik. Díky statisícům turistů, kteří sem každý rok míří, se do dnešních dnů podařilo opravit střechu, terasy, část výzdoby v interiéru dolní kapli a rozebrat první ze čtyř monumentálních pyramid. Nyní však turistický ruch utichl a hrozí, že utichne i stavba. Brzy nebudou prostředky na finančně náročnou rekonstrukci, která je hrazena výhradně z příjmů z turismu. Díky Vám budeme moci v rekonstrukci pokračovat a do budoucna Vás pozvat do obnoveného interiéru a nové expozice.

vybíráme od 8.4.2020
46 706 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Přispějte na obnovu unikátní kostnice!

Obnova kostnice se započala v roce 2014, veškeré práce se financují výhradně z příjmů z cestovního ruchu. Nyní se ruch zastavil, hrozí, že se zastaví i stavba. Pomozte nám pokračovat, společně ji opravíme, děkujeme Vám! 


Pro donátory, kteří nás podpoří více než 2000 Kč, máme jako speciální poděkování signovaný grafický list z limitované edice od grafika sedlecké farnosti Františka Štorma. 

Interiér kostnice


Exteriér sedlecké katedrály
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji požehnané Vánoce.

Robert Otruba
5 000 Kč

Ať se dílo podaří :-)

3L studio
6 000 Kč

Po letech jsem navštívila Kostnici a jsem překvapená, jak rekonstrukce postoupila. Jen tak dál a posílám malý příspěvek.

Věra Jokešová
2 000 Kč

Držte se

Vít Šnajdr

Aby se dílo podařilo.

Slavomil Maxa

Funguje :)

Radka Krejčí
300 Kč