Halda, z. s.


Kultura, umění a historie Lidé s postižením

Halda knih do uší

Kladenský spolek Halda vydává knížky o historii a zajímavých fenoménech regionu, které si našly tisíce čtenářů. Nejsou ale mezi nimi ti, kdo si knížky jednoduše přečíst nemohou. Nevidomí, slabozrací, senioři. Pro ty všechny chceme převést naše knížky do audio podoby. A samozřejmě taky pro všechny, kdo dávají přednost audiu. Vás potřebujeme, abychom mohli zaplatit technické zpracování. Pomozte nám, aby naše knížky byly opravdu pro všechny!

vybíráme od 7.4.2020

Halda knih do uší

Pomozte nám převést naše knihy do audio podoby, aby se dostaly i k nevidomým, slabozrakým nebo seniorům. Pomozte nám, aby naše knížky byly opravdu pro všechny!
1 600 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Proč Halda ještě nemá audio svých knih? Protože byla slepá :-)

Tak praví předseda Roman Hájek:
V lednu 2020 jsem byl na besedě u kladenské pobočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky. Bylo to milé povídání o různých věcech, které Halda dělá. Když jsme se začali bavit o našich knížkách, došla mi jedna věc – lidé na besedě si je sami nikdy nepřečtou. Slíbil jsem, že to napravíme. Jasně, přece proč už Halda nemá audio svých knih dávno? Tak teď je příležitost. Budeme rádi, když nás v tom podpoříte.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jako první knihu k převodu do audiopodoby jsme zvolili symbolicky naši vůbec první knížku Mezi alembikem a spilkou od Jiřího Miky, která pojednává o životě kročehlavského sládka Otakara Zachara. První kapitoly už si můžete poslechnout na Soundcloudu >>>

Založení projektu