Domovinka - sociální služby, o.p.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Poděkování pečovatelům, kteří to nevzdali!

Pečovatelé a pečovatelky pracují i v době epidemie. V nepohodlí a s nedostatkem ochranných pomůcek. Přesto dále pečují o téměř 300 seniorů. Přísná bezpečnostní opatření prodloužili jejich směny - neustále převlékání, střídání ochranných pomůcek, dezinfekce po každé návštěvě seniora… Zaměstnanci stacionáře dobrovolně pracují 24h denně, aby minimalizovali možnost přinesení nákazy z venčí. Všichni věnovali svoje osobní pohodlí a svůj čas. Je na čase jim za to alespoň trochu poděkovat. Pokud jim chcete poděkovat i vy, přispějte třeba jen drobákem. Všechny peníze budou rozděleny pečovatelům a pečovatelkám, kteří v současné době pracují na 1000%.

vybíráme od 2.4.2020

Poděkování pečovatelům, kteří to nevzdali!

11 700 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pečovatelky a pečovatelé zůstali a pracují i v době epidemie. Kromě hrozby nákazy se musí vyrovnat i s velmi stíženými podmínkami. Roušky, rukavice, dezinfekce, vše potřebují a všeho se jim dostává jen pomálu. Ale oni se nevzdali. Dále pečují o více než 300 seniorů, kteří by se bez jejich pomoci neobešli. Hlavně ti, kteří nechodí. Nasadili roušky - často jen ty doma ušité a vyrazili do terénu. Směny se jim prodloužily, protože kromě péče o seniory jim přibyly starosti s výměnou roušek, rukavic, dezinfekcí, převlékáním ochranných plášťů… Odjíždějí ráno a vracejí se pozdě večer. Většina z nich má navíc doma děti školou povinné, se kterými musejí dohánět školu. Bez nich by ale většina seniorů nemohla zůstat sama doma a  museli by do jiných zařízení, což je přesně to, čemu se (nejen v současné kritické situaci) chtějí všichni vyhnout. 
Pečovatelé, kteří pracují na stacionáři, si dobrovolně  prodloužily své směny na 24 hodinové,  tak aby se co nejméně potkávali, a aby  se tak minimalizovala možnost přenesení nákazy z venčí.
Bez všech těchto lidí ochotných obětovat svůj čas a své pohodlí, bychom brzy nemohli naše služby poskytovat. Doufáme, že vše brzy skončí, přesto bychom ale rádi odměnili ty, kteří neúnavně pracují daleko nad rámec svých povinností. Pokud byste rádi podpořili činnost těchto lidí i vy a pokud máte možnost, přispějte třeba jen drobákem. Všechny peníze budou rozděleny pečovatelům a pečovatelkám, kteří v současné době pracují na 1000%. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držte se! A hrajte discgolf!

Vojtěch Rozsíval
300 Kč

Jste jedničky,jsme na vás hrdí.Hned,tak by to každý nedokázal.Dekujeme,držte se!

Jana Kolářová