Maltézská pomoc, o. p. s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Senioři

Nechceme, aby zůstali sami – dobrovolníci pomáhají

Není nám lhostejný život žádného člověka, není nám lhostejná bolest, trápení, těžkosti, postižení ani osamocení. Naše organizace usiluje nejen o odstranění materiální nouze, ale také o sociální, duševní a duchovní podporu člověka. Nechceme, aby lidé staří, nemocní nebo postižení zůstali sami, proto pomáháme nejen jim, ale odlehčujeme často v náročné péči také rodinným příslušníkům.

vybíráme od 6.4.2020
500 Kč
vybráno 0 % z 500 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dobrovolnické projekty patří mezi klíčové aktivity Maltézské pomoci, které se rozvíjejí ve třinácti centrech České republiky.


Naši koordinátoři poskytují dobrovolníkům profesionální a lidské zázemí, tak aby mohli věnovat svůj čas potřebným osobám efektivně a smysluplně. Dobrovolníkům zajišťujeme úvodní zaškolení, metodické doprovázení, vzdělávání, supervize, pojištění a dlouhodobou podporu při jejich službě.

Mezi naše dobrovolnické projekty patří:
  • Pomoc osamoceným seniorům a osobám se zdravotním postižením ("Adopce seniorů")
  • Pomoc pečujícím při hlídání nemocných a zdravotně postižených
  • Sociálně-aktivizační programy pro děti, mládež a podporu rodiny
  • Dopisování s vězni
  • Telefonní návštěvy seniorů v době krize
  • Mezinárodní setkání vozíčkářů na Velehradě
  • Dobrovolnictví v nemocnicích a zdravotnických zařízeních
  • Pomoc napříč generacemi (senioři pomáhají dětem)

Naši dobrovolníci za rok 2019 darovali druhým lidem celkem 15 957 hodin! Dohromady 558 dobrovolníků pomáhalo u 867 klientů.



Zapojte se i Vy a pomozte nám tvořit zdravou společnost, která není lhostejná. Připojte se k Maltézské pomoci jako dobrovolník a věnujte svůj čas službě druhým anebo podpořte naši činnost finančně. Pro zajištění nákladů ve všech třinácti dobrovolnických centrech nám schází stejně jako v roce předchozím částka 500 000 Kč. Věříme, že díky podpoře lidí dobré vůle, jako jste Vy, se nám podaří potřebný obnos získat, abychom mohli nadále pokračovat v naší pomoci.

„To, co děláme, je méně než kapka v moři. Ale bez této kapky by tady něco chybělo.“ 

Matka Tereza


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu