Zet-My, z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomozte nám rozjet projekt sdílené péče!

Sdílená péče (homesharing) je metoda, která využívá přirozeného systému podpory osob se zdravotním postižením a pomáhá odlehčit pečujícím. Rodina či osoba, která má zájem pomoci si bere na určenou dobu dítě či dospělého s postižením, se kterým díky procesu podporovaného setkávání navázala vztah. Pečuje o něho opakovaně ve své domácnosti po dohodnutou dobu (hodiny, dny, víkendy…) a umožní pečující osobě či rodině odpočinek.

Pomozte nám rozjet projekt sdílené péče!

vybráno 14 % z 150 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sdílená péče (homesharing) je přirozený systém podpory rodin (i jednotlivců), kteří pečují o své děti či dospělé s vážným zdravotním postižením v domácím prostředí. V západních zemích úspěšně funguje mnoho let.

Proč to má smysl?

Péče o postižené osoby je velmi náročná a často nepřetržitá. Pečující si nemají čas odpočinout, vyspat se, zažívají stres. Pečující osoby velmi často nemají na sebe navázanou žádnou další pomoc, neexistuje dostatek sociálních služeb, které by jim pomáhaly. Pro pečující je i minimální volný čas, který jim hostitelské rodiny dají (pár hodin týdně či měsíčně), velmi vzácný. Rodiny s postiženým člověkem jsou v sociální izolaci.

Proč my?

Vážíme si pečujících rodin a jednotlivců. Víme, že nemají čas k tomu, aby si pomoc dokázali sami zorganizovat a připravili na péči osoby, které jim budou pomáhat (hostitele). 
Hostitel naopak o této možnosti pomoci často neví, a i když by chtěl pomoci – nabídnout svůj volný čas dítěti či dospělému s postižením a navázat s ním vztah, potřebuje k tomu získat informace a podporu, kterou mu nabízí náš spolek.

Z vaší podpory zajistíme propagaci, koordinaci aktivit, odborná školení, předání informací o potřebné podpoře lidí s postižením, setkávání, spárování rodin, …


Pomozte nám pomáhat!

 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Je to smysluplný projekt, přeji mu, ať se rozjede v co největší možné míře!

Martina Rozsypalová

Dobrý den. Také máme skoro už devíti leté děvčátko s postižením. Pravděpodobně Vás také budeme v budoucnu kontaktoval. Držíme Vám pěsti v tom co děláte. Palec nahoru.

Milada Kovačičinová
300 Kč

Děkujeme a rádi se s vámi setkáme.
Zet-My, z.s.

Zet-My, z.s.