Skautská nadace Jaroslava Foglara


Filantropie a dobrovolnictví Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Skautská a dobrovolnická pomoc pro Habartov a Karlovarský kraj 2020

Koronavirus v ČR: Pomáháme potřebným v Habartově a Karlovarském kraji, připojte se! Zdarma šijeme až 300 roušek denně pro seniory, záchranné složky, instituce, lékařská zařízení i rodiny. Pomáháme zajistit nákupy a donášku léků ohroženým skupinám nebo rodičům samoživitelům. Nabízíme hlídání dětí rodičům ze záchranných složek, vaříme obědy švadlenkám s malými ratolestmi. Ve spolupráci s městem Habartov šíříme aktuální informace o současné koronavirové situaci. Snažíme se pomoci všude, kde můžeme. Pomůžete vy nám?

vybíráme od 25.3.2020

Společně proti koronaviru v Habartově a okolí

Pomáháme všude, kde můžeme - v Habartově i celém Karlovarském kraji. Připojte se k nám! Společně to zvládneme.
28 600 Kč

přispělo

44 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dobrovolnická skupina vznikla 16. března 2020 původně z několika členů skautského střediska Dýmka v Habartově. Postupně se k nezištné pomoci přidali přátelé skautingu, rodiče dětí ze skautských oddílů, zastupitelé města Habartov i pro nás do té doby neznámí lidé. V současnosti má dobrovolnická skupina kolem habartovského Junáka téměř 30 aktivních členů, kteří dle svých časových možností denně šijí, stříhají, navlékají, rozvážejí, vyzvedávají, nakupují, roznášejí, telefonují. 

Vše děláme zdarma, bez nároku na odměnu, ve spolupráci s městem Habartov - přesto uvítáme i vaši podporu. Do pomoci vkládáme nejen svůj materiál, auta, benzín, ...ale hlavně čas - ten drahocenný čas, který bychom mohli trávit v klidu se svou rodinou. Místo toho dobrovolně pomáháme většinou úplně cizím lidem s vědomím všech rizik, které tato práce nese.

Spousta z vás, které jsme v uplynulých dnech potkali offline nebo online, nás chtěla nějak finančně podpořit a my vás museli odmítnout. Tato dárcovská kampaň je cesta, jak to udělat férově. Děkujeme za váš příspěvek, který nám snad v této nelehké situaci pomůže naši pozici v boji s koronavirem posunout blíže k vítězné čáře. Vaši pomoc znásobíme svou prací a odpovědností k pomoci bližním.

Výtěžek dárcovské kampaně bude použit na zpětnou podporu zapojených dobrovolníků (např. náhrada použitého materiálu, servis šicích strojů, dezinfekce aut) a prospěšné aktivity mířené zpět do habartovské komunity.

Děkujeme za důvěru, velmi si jí ceníme! Vaši DOBROVOLNÍCI



Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby a vyplníte údaje potřebné  pro potvrzení.  Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

V Habartově vyrostly dva rouškovníky... jeden na pobočce České pošty a druhý u skautské nástěnky vedle MKS. Ať slouží! Už jsme darovali přes 3200 kusů roušek.

Dostali jsme 300 metrů gumy na roušky díky městu Habartov!

K dnešnímu dni jsme dodali 2881 roušek a dalších 120 je připraveno pro potřebné. Děkujeme všem, kteří v tom jsou s námi anebo nás jakkoli podporují.

Dnes velké poděkování Vu Thi Huyen a celé její rodině, která v Habartově provozuje tři obchody. Díky nim můžeme našim dobrovolníkům zajistit alespoň částečné bezpečí v podobě desinfekčnich prostředků. Zároveň rodina Vu Thi Huyen (manžel, tatínek a bratr) věnovala dalších 5 000 Kč na podporu Skautské pomoci. Moc děkujeme, přátelé.



"Moc děkuji skautům z Habartova...jste zlatí. Aspon už máme pořádné roušky."

Odpočíváme, snažíme se vynahradit ušitý čas svým blízkým a nabíráme síly na pondělí... Poptávka z nemocnic a domovů seniorů bohužel neutuchá.

Dobrá zpráva, pomalu utichá extra poptávka po rouškách, takže máme volné ruce na velké balíky do ruzných zařízení. Dnes se podařilo doručit 214 roušek a na skladě máme hodně přes 100 ks.
Navíc jsme jako velkou podporu získali k užívání dobrovolnické auto od ŠKODA HoppyGo, takže až tohle fáro uvidíte někde prosvištět, můžete mávat :-)

Nemocnice Sokolov: "Děkujeme za skautskou pomoc skautům DÝMKA Habartov za 50 kusů roušek. Děkujeme ❤️

Dnes se podařilo předat 372 roušek a na "centrále" máme více než 100 roušek, které zítra pošleme dál do světa! Neuvěřitelné. Čím dál více roušek vozíme do zdravotnických a sociálních zařízení, snad už občané z Habartova mají základní zásobu.

S výrobou roušek pomáhají i ti nejmenší z našeho střediska, světluška Samča a benjamínek Anička. Tak prosíme, noste roušky!

Dnes dodáno 151 roušek, a to i na policii v Sokolově, na Dialýzu v Sokolově a do Pečovatelského domu na Rádě v Habartově. Na zítra máme na skladě 150 kusů k roznášce a to ještě není spočítáno, kolik toho mají švadlenky doma našito... Děkujeme všem za podporu!

Dnes jsme předávali třetí várku 90ti roušek do nemocnice, a to na novorozeneckou JIP a dětské oddělení v nemocnici v Karlových Varech. A to včetně dětských velikostí, na které padlo vesmírné povlečení jednoho našeho vlčete. Vzal to statečně! Na zítra máme našito 265 kusů. Moc děkujeme všem neskautům, kteří v tom šijou s námi!

Dnes celkově rozdáno 149 roušek, a tak v noci končíme s počtem ušitých roušek – tramtarará - 265 (z toho 65 dětských). Rekord opět pokořen a počet našitých roušek za jeden den od jedné švadlenky stoupl na 118 kusů!

Na dobrovolnickou aktivitu se nabaluje stále více lidí, kteří jsou ochotní pomoci s šitím, roznosem, logistikou, s nákupy, donáškou léku. Nově máme za úkol pomoct paní doktorce s vyzvedáváním pošty. Dnes to bylo 26 čelovek. :-D
"Jste skvělí, všem patří velký dík!"
"JSTE JEDNIČKY!"

Takže dnes dodáno opět krásných 198 roušek včetně dětských velikostí, a v balíčcích je připraveno dalších 28 na zítřejší roznos. Klobouk dolů, dámy.
Máme první požadavky na donášku léků, nákup. Je skvělý pocit pomoci, když můžeme.
A také dnes padl malý rekord, jedna naše švadlenka ušila za dnešek 101 roušek!
"DĚKUJEME! Leckdo by nám mohl závidět to, co se děje v našem městě... vzájemná spolupráce, pomoc všem kdo to potřebuje a mnoho dobrovolníků co chtějí pomoci a pomáhají."

Jen za dnešek jsme distribuovali 195 roušek a dalších 55 je jich připraveno na zítra! 

V 10 večer se to domluvilo a v 7 ráno už se roušky vezly do KV nemocnice, konkrétně do laboratoře. Držte se, holky!

Dnes také proběhla druhá dodávka do druhé nemocnice, tentokrát to byly roušky pro nemocnici Cheb a její oddělení Aseptická chirurgie. Naše skautská kurýrka Simča si udržuje hygienický odstup alespoň na délku přepony skautského šátku. Moc děkujeme všem, kteří s námi dobrovolně a nezištně stříhají, šíjí, navlékají, balíčkují, rozváží, roznáší, koordinují nebo nám poskytují chybějící materiál.

"Děkuji moc skautům za dodání rousek moji mamce a bráchovi, udělali ste mi obrovskou radost, ze i na dálku jsem jim mohla pomoct, aby se mohli chránit. Ještě jednou moc vám děkuji, jste skvělí!"

Zapojuje se stále více místních do pomoci s materiálem. Jeden hodí do schránky pruženky, druhý donese povlečení na roušky, třetí upeče buchtu pro dobrovolníky... Paráda, moc děkujeme!

"Dobrý večer, tímto bych chtěla moc poděkovat za roušky pro babičku a jejího syna. Stačilo vyplnit formulář a najednou nečekaná donáška fungující i takhle večer."

"Moc děkuji za roušky. Vyplnění dotazníku trvalo pár vteřin, odpověď na něj přišla do pár minut. Smekám a děkuji."
Habartovští občané se také začali zapojovat do poděkování lékařům a členům záchraných sborů.

Začínají se nám ozývat naše šicí stroje, sháníme jehly a žárovky. Místní lidé nám zdarma dávají bavlněný materiál a pruženky na roušky, díky za to! Vše zpracujeme a pošleme dál. Také se nám tupí nůžky, ještě že máme v Habartově šikovné a ochotné dědečky.



Dnes přišla nabídka nezištné pomoci od našich vietnamských přátel, kteří byli připravení nás podpořit finančně a nyní nám pomáhají s materiálem. Zejména s ochrannými prostředky.

A naše paní doktorka dostala slíbenou červenou roušku s puntíky, tak se s námi podělila o fotku :-)

Technické služby, kompletní závoz pro Domov s pečovatelskou službou, místní Tesco, benzínka, několik seniorů bez roušek... Tam všude dnes distribuuje cca 90 roušek náš neohrožený skautský kurýr Simonka. Šijeme dál a dál, pomalu budeme šít pro rodiny a děti, jakmile budou mít zásoby lidé v první linii... 

A zkušenost z dneška: Nadáváme na seniory, že nenosí roušky, ani nic přes ústa. Mají katastrofálně málo informací a možností, jak se k rouškám dostat. Máme text, kde mají vše na jedné stránce. Nějak to k nim musíme dopravit. Do ruky, schránek, do obchodů. 

Jinak klobouk dolů před holkami, co šijou, stříhají, dodávají materiál. Díky všem, kdo nezištně pomáhájí.

A malá zpětná vazba z Facebooku:
"Zdravím, chtěla bych se zeptat kdo vyrábí roušky a rozdává je potřebném lidem, rádi bychom se s nimi spojili. Já s manželem tímto bychom jsme jim chtěli poděkovat, roušky osobně nepotřebujem ani pro nikoho blízkého ale stejně rádi bychom se spojili."

"Moc děkujeme skautům z Habartova."

Dnes ušita a rozvezena první větší várka roušek - část je přímo pro skauty z Dýmky, kteří pomáhají seniorům a jiným, a část rozvážíme občanům, kteří (jak jsme dnes večer zjistili) NIC NETUŠÍ o povinném nošení roušek a žádné sami nemají. 

Založení projektu

Diky za vaši pomoc a ochotu pomáhat :-)

Ivan Hrbek
500 Kč

Dobrý den. Chtěl bych požádat zejména všechny své spoluobčany, aby si přečetli následující:

"Pomáháme potřebným v Habartově a Karlovarském kraji, připojte se! Zdarma šijeme až 300 roušek denně pro seniory, záchranné složky, instituce, lékařská zařízení i rodiny. Pomáháme zajistit nákupy a donášku léků ohroženým skupinám nebo rodičům samoživitelům. Nabízíme hlídání dětí rodičům ze záchranných složek, vaříme obědy švadlenkám s malými ratolestmi. Ve spolupráci s městem Habartov šíříme aktuální informace o současné koronavirové situaci. Snažíme se pomoci všude, kde můžeme. Pomůžete vy nám? "

To je přece skvělé, že tady u nás někdo takový vůbec je a takto pomáhá... Už zítra nebo za týden to budete možná zrovna vy, kdo tu pomoc bude potřebovat.. A byla by asi ostuda nechat v tom ty, kteří dobrovolně a nezištně pomáhají ostatním ... Souhlasíte? :-) 200 Kč snad každý z vás postrádat může... Když je mohu postrádat já, který zavřením škol a zrušením společenských akcí, přišel za uplynulý měsíc o 70% tržeb.. :-) Někteří potřebují opravdu pomoci a vcelku neodkladně . My sami většinou nepotřebujene vcelku nic.. Jen to, aby nám někdo občas otevřel oči...

Děkuji všem kdo tento názor sdílí a pošlou jakýkoli příspěvek. Petr Eger - Habartov

Petr Eger
200 Kč

Děkujeme, že vás máme :-) Vážíme si vaší práce :-)

Veronika Polomová
200 Kč

Děkuji za vše co pro všechny v této době děláte vážím si toho

Jana Našincová
500 Kč

Na kafíčko.

Radek Votava
500 Kč

😉

Michal Šeda
500 Kč

Děkujeme za všechno co děláte pro všechny kolem vás ❤❤❤

Daniela Žáková

Děkujeme za roušky

Dárce
2 000 Kč

Tento projekt nám přinesl naprosto novou sociální bublinu. Nemůžeme se dočkat, až se potkáme tváří v tvář bez šicích strojů! Děkujeme všem, kteří v tom jedou s námi. Veve a Kecal

Cupalovi Habartov
500 Kč

Díííky za roušky pro babičku a dědu.

Martin Dvořák