Cirk La Putyka, o.p.s.


Kultura, umění a historie

Podpořte soubory Holektiv, Feel the Universe, Cink Cink Cirk a Michaelu Starou

Podporujeme mladou cirkusovou krev. Buďte u toho s námi! Ačkoli v České republice chybí v novém cirkusu možnost vysokoškolského vzdělávání, za posledních několik let tu vznikla řada skvělých novocirkusových projektů a souborů. Kdo patří k nastupující generaci?

vybíráme od 24.3.2020
Podpořte spolu s námi mladé české tvůrce z oblasti nového cirkusu. I oni jsou součástí Cirku La Putyka, i oni si zaslouží mít šanci pokračovat v tvorbě. Staňte se dárci a buďte u toho s námi.
19 918 Kč

přispělo

44 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Holektiv

Holektiv patří v současnosti k nejproduktivnějším a nejaktivnějším představitelům ,,nové krve‘‘ v oblasti fyzického divadla a nového cirkusu. Během tří let vytvořil soubor několik inscenací, které prezentuje v České republice i zahraničí. Za dobu svého působení si Holektiv našel svůj jedinečný umělecký rukopis. I díky určitému nadhledu a specifickému humoru, který je jeho tvorbou prostoupen, dokáže oslovit také diváky, kteří jinak o oblast současného cirkusu nebo tanečního divadla zájem nejeví. Soubor své inscenace uvádí i jako výchovně-vzdělávací programy pro mládež, čímž oslovuje a vychovává mladého diváka k aktivnímu zájmu o nonverbální umění.

Feel the Universe

Feel the Universe Circus Company vznikla v roce 2016 spoluprací mladých českých a zahraničních performerů, ze které vzešla řada mezinárodních projektů. Zakladateli souboru jsou Alžběta Tichá a Jan Jirák. Za krátkou dobu svého působení vytvořila company řadu představení (Cirkus Lab - 2016, Sky Is Not The Limit - 2017, KolaboRace - 2018, Breco - 2019, Vlez v les - 2019), se kterými hostovala na významných festivalech a divadelních scénách jak v Česku (Letní Letná, Žonglobalizace, Cirkulum, Jatka78, Masopust Roztoky), tak v zahraničí (Turín, Rotterdam). Hlavní charakteristikou tohoto novocirkusového souboru je osobitá autorská tvorba, zpracování nadčasových témat a propojování cirkusového umění s ostatními uměleckými žánry (tanec, fyzické divadlo, výtvarné umění, hudba). Své zkušenosti mladí umělci předávají i formou workshopů, které jsou určeny jak dospělým, tak dětem. Letos se company chystala na mezinárodní turné s představením Vlez v les. Společně s tím profesionální akrobaté ze souboru ve spolupráci s LEAP School of Acrobatics připravovali workshopy pro širokou veřejnost i pro začínající profesionální akrobaty, které se měly konat na jaře. Všechny akce skupiny musely být kvůli aktuální situaci zrušeny.

Cink Cink Cirk 

Cink Cink Cirk je novocirkusový soubor, který byl založen v roce 2012 čtyřmi studenty Centra pro nový cirkus - Cirqueon. Od té doby urazili všichni členové dlouhou cestu, dnes jsou všichni studenty či absolventy cirkusových a divadelních univerzit v Česku i zahraničí. Prvním společným počinem byla v roce 2012 eponymní inscenace CINK?, která vznikla pod supervizí Elišky Brtnické, známé akrobatky z Cirkusu Mlejn. První pouliční představení souboru (a celkově druhé) BUM vzniklo v roce 2014. Na toto představení navázala první celovečerní inscenace nazvaná BUM+. Zatím posledním společným projektem je pouliční představení Dukto, které vzniklo mimo jiné i během letní rezidence v prostoru Jatka78. S ním soubor objel festivaly v České republice i jinde v Evropě.

Michaela Stará 

Michaela Stará je tanečnice a performerka, která studuje posledním rokem magisterský program na Katedře nonverbálního divadla HAMU v Praze. Zaměřuje se hlavně na pantomimu, fyzické divadlo, herectví a akrobacii. Dříve se věnovala různým stylům street dance, které jsou dodnes její inspirací a pohybovým slovníkem. V současnosti nejvíce energie zaměřuje na koncept vycházející z tanečních stylů Vogue a Tutting a žonglování s pingpongovými míčky. Účastní se mezinárodních divadelních a cirkusových festivalů (Letní Letná, Cirkopolis, Cirk-UFF, Mime Fest).

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držte se! Všichni.

Rostislav Novák
2 000 Kč

Držíme palce!

Alena Vávrová
500 Kč

Thank you for entertaining us at home!

Gabbie Cook
300 Kč

Velký obdiv, držím Vám palce..

Pavlína Růžičková
500 Kč

.

Nina Pippilotta Vackova