Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Nafukovací vana pro potřeby terénních odlehčovacích služeb

V rámci terénní odlehčovací služby podporujeme dlouhodobě a těžce nemocné v běžných činnostech denní potřeby, které kvůli nemoci sami nezvládnou, jako je např. osobní hygiena.

vybíráme od 12.3.2020
7 520 Kč
vybráno 100 % z 7 520 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Asistenti a asistentky terénních odlehčovacích služeb docházejí za vážně a nevyléčitelně nemocnými do jejich domovů a podporují je v činnostech spojených s každodenní péčí o sebe sama. Služba umožňuje lidem zůstat v domácím prostředí i v situaci těžké nemoci. Pečujícím využití terénních odlehčovacích služeb umožňují návštěvy asistentů získat čas pro sebe a pro vlastní rodinu, vytvořit si prostor pro odpočinek a relaxaci. Mohou se věnovat svým zálibám nebo si zařídit co potřebují. Pro pomoc s hygienou využíváme pomůcky, jako je například nafukovací koupací vana, která ležícímu pacientovi umožní omytí celého těla. Vana s příslušenstvím (odkalovač a pumpička) stojí 7 520 Kč.

V loňském roce Cesta domů pečovala o 337 pacientů, z toho 12 dětí. Péče ambulance podpůrné a paliativní péče a její výjezdní služby se dostala k dalším 147 lidem. Poradna provedla více než 4000 konzultací, služeb půjčovny pomůcek využilo skoro 600 rodin a další zhruba 100 využilo služeb našich odlehčovacích asistentů. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu