Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Neurorehabilitace pro Alexandru

Váš dar bude použit na uhrazení neurorehabilitace Klim - Therapy v Klimkovicích pro Alexandru z Prahy

vybíráme od 28.2.2020
30 400 Kč
vybráno 101 % z 30 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
6letá Alexandra trpí dětskou mozkovou obrnou ve formě spastické triparesy (obě dolní končetiny a levá horní končetina). Saša potřebuje neustálou pomoc s běžnými úkony jako je oblékání, příjem jídla a především s přesuny z místa na místo, protože se nedokáže samostatně pohybovat. Chvilku vydrží v chodítku či jezdí na speciálně upravené zdravotní tříkolce. 

Navzdory všem očekáváním je Alexandra mentálně v pořádku, je na úrovni dětí svého věku. A jak říká její maminka: „Je vidět, že má radost ze života. Krásně a často se směje. Je chytrá a velice šikovná. Nevzdáváme se a snažíme se pro ni jako rodiče udělat vše, co je v našich silách.“

Sašenka pravidelně navštěvuje rehabilitační centrum Spirála, kde absolvuje speciální masáže, hipoterapie a cvičí dle Vojtovy metody i Bobath konceptu. Rodiče by dceři rádi znovu dopřáli neurorehabilitační program Klim – Therapy v lázních Klimkovice, neboť po absolvování programu dosáhla Saša skvělých výsledků. Bohužel tato pohybová terapie je pro rodiče finančně velice náročná. Cena za jeden pobyt s poukazem na lázeňskou léčbu je 63 860 Kč.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu