INEX - Sdružení dobrovolných aktivit, z.s.


Filantropie a dobrovolnictví

Podpoř nás, aby tady byly workcampy i za dalších 100 let

I 200Kč měsíčně zvýší finanční stabilitu naší organizace, pomůže nám přečkat případná těžká období a zabezpečí nás, abychom byli schopni uskutečnit všechny naše plány.

vybíráme od 25.2.2020
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Před 100 lety, v roce 1920, uspořádal švýcarský pacifista Pierre Cérésole poblíž francouzského města Verdun dobrovolnický projekt, který si kladl za cíl obnovit válkou zničené město. Během pěti měsíců tvrdé práce dobrovolnická skupina opravila cesty, domy zemědělců a položila základy pro novou městskou radnici. Tak se zrodila myšlenka, která dala vzniknout workcampům, jedinečné zkušenosti, která umožňuje (nejenom) mladým lidem stát se na dva až tři týdny aktivně se podílet na utváření solidárního prostředí, přispívat ke globálnímu vzdělávání nebo třeba pečovat o naši planetu.

Myšlenka mezinárodního dobrovolnictví a spolupráce přetrvává dodnes, a tak díky INEXu i z České republiky vyjíždí každoročně do zahraničí dobrovolničit přibližně 500 dobrovolníků a dobrovolnic. Aby tomu tak mohlo být, čeká na nás rok co rok v INEXu mnoho práce, která si žádá své finanční a personální náklady. Provoz kanceláře, platy zaměstnanců, školení dobrovolnictva, chod webu a databáze, ale také třeba i poplatky za členství v mezinárodních sítích (protože bez nich bychom neměli jaké projekty nabízet) – to vše musíme ufinancovat z registračních poplatků a českých nebo zahraničních fondů. 

Moc rádi bychom dále naše projekty zlepšovali, aby se nám ještě úspěšněji dařila naplňovat naše vize, kde dobrovolnictví a spolupráce na lokální i globální úrovni je cestou ke vzájemnému porozumění a nenásilí. Avšak právě výdaje omezují náš rozvoj do budoucna, neboť se neustále musíme bedlivě ohlížet, zdali zvládneme s našimi zdroji dostatečně pokrýt všechny aktivity. Proto budeme rádi, podpoříš-li nás svým jednorázovým nebo pravidelným příspěvkem. I 200Kč měsíčně zvýší finanční stabilitu naší organizace, pomůže nám přečkat případná těžká období a zabezpečí nás, abychom byli schopni uskutečnit všechny naše plány, díky nimž se bude Česká republika nacházet na mapě mezinárodního dobrovolnictví i za dalších 100 let!

Děkujeme!
Tým INEXu


Budeš-li se chtít více dozvědět o našich aktivitách a jejich financování, budeme rádi, pokud si přečteš naši výroční zprávu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu