Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče

Chod půjčovny pomůcek Cesty domů

Pro domácí péči o terminálně nemocné pacienty je zásadní mít k dispozici potřebné kompenzační a zdravotnické pomůcky. Ty pomáhají situaci v domácím prostředí zvládnout, zvyšují pacientům komfort a pečujícím usnadňují manipulaci s nemocným. Bez některých pomůcek jako je např. antidekubitní matrace, polohovací postel či koncentrátor kyslíku by nemocný nemohl zůstat doma až do konce. Váš příspěvěk podpoří chod půjčovny, jež zajišťuje její vedoucí spolu s dobrovolníky, kteří vypomáhají především při rozvozu postelí do rodin.

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jádrem půjčovny pomůcek Cesty domů je dovoz (a odvoz) polohovacích lůžek s antidekubitní matrací do domácností našich pacientů. Takových výjezdů je cca 40 za měsíc. Vždy se snažíme pružně reagovat na přání našich pacientů a jejich rodin, dovoz i odvoz lůžek zajišťujeme v co nejkratším možném termínu. V roce 2019 jsme poskytli pomůcky 576 rodinám v celkovém počtu 1349 kusů pomůcek. Počet výjezdů půjčovny do rodin byl 451, kde nám pomohli dobrovolníci v objemu 342 hodin. Průměrné náklady na provoz půjčovny jsou 90 000 měsíčně. 

V loňském roce jsme pečovali o 337 pacientů, z toho 12 dětí. Péče ambulance podpůrné a paliativní péče a její výjezdní služby se dostala k dalším 147 lidem. Poradna provedla více než 4000 konzultací, služeb půjčovny pomůcek využilo skoro 600 rodin a další zhruba 100 využilo služeb našich odlehčovacích asistentů. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za to, co Vaše organizace dělá!

Iva Mičáková
300 Kč

Děkuju za to, co děláte ❤️

Dárce

Děkuji vám za to, co děláte a přeji vám do dalších let mnoho síly a podpory.

Aneta Lopatářová
300 Kč

Na počest Kachny!

Petr Patočka
1 000 Kč

Poděkování za vaši pomoc a profesionální obětavou péči, která si nesmírně vážíme.

Jozef Ulehla
3 000 Kč

Pěkné vánoční svátky všem vám přeji

Helena Studničková
300 Kč