Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Neurorehabilitace pro Nikolku

Váš dar bude použit na uhrazení neurorehabilitace v Klimkovicích pro Nikolku z Orlové

vybíráme od 27.1.2020
64 860 Kč
vybráno 102 % z 63 860 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nikolce je 12 let a trpí těžkou formou dětské mozkové obrny. Již od miminka je cvičená Vojtovou metodou, ale bohužel nedokáže sama chodit ani ovládat mechanický vozík (kvůli paréze pravé ruky). Nikolka již několikrát absolvovala speciální rehabilitaci v Sanatoriích Klimkovice, ve speciálním rehabilitačním centru Arcada nebo synergickou reflexní terapii u paní Vodičkové. Pomocí pravidelné neurorehabilitace se Nikolka stále blíže posouvá ke svému vysněnému cíli – k větší samostatnosti.
 
Slovy Nikolčiny maminky: „Nikdy jsem si nedokázala představit život s postiženým dítětem, osud nám však vybral jinou cestu... Až příchod Nikolky nám otevřel oči, stále více si uvědomujeme, jaké jsme před jejím narozením řešili prkotiny. Tenkrát to pro nás byly obrovské problémy, ale s příchodem Nikči jsme trošku změnili pohled na svět, snažíme se radovat z maličkostí a z přítomnosti. Každý den bez bolesti a nářku je pro nás velikým svátkem. Teď už víme, že to nejcennější, co od Stvořitele můžeme dostat, je zdraví, které se nedá koupit či vyměnit za žádné bohatství.“



Bohužel Nikolčina rodina si tyto terapie nemůže dovolit, neboť jsou finančně velice nákladné. Cena za jeden pobyt s poukazem na lázeňskou léčbu je 63 860 Kč.

Společnost Easy Software přispěla částkou 19 000 Kč. Děkujeme!

Děkujeme za Vaši dobrou vůli a ochotu pomáhat. Chcete vědět, jak Vaše dary pomáhají - příběhy podpořených najdete zde.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji hodně sil a energie, především rodičům. Nikolce držím pěsti 👍

Martina Kubičková
5 000 Kč

At se vydaří rehabilitace

Michaela Mikušová
200 Kč

Držím palce.

Jura
500 Kč