Nadační Fond Whisper


Humanitární pomoc Zdraví

Uniformy a povlečení pro dětskou nemocnici Whispers v Ugandě

Uniformy pro naše zaměstnance a povlečení na dětské postýlky byly vyrobeny v roce 2015, když byla nemocnice otevřena - od té doby se používají a postupně rozpadají. Teď už jsme došli do stádia, kdy některé z nich ani nelze spravit a potřebovali bychom dodělat pár nových.

vybíráme od 3.1.2020
5 900 Kč

přispělo

5 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Každá z našich postýlek je denně čistě povlečená, každé dítě u nás dostane svou čistou peřinku. Tyto lůžkoviny jsou denně prány, desinfikovány a čištěny, abychom zabránili šíření infekcí mezi našimi pacienty.

Proto se nám každodenním používáním některé už potrhaly, sepraly nebo byly zničené. Potřebovali bychom nahradit alespoň ty v nejhorším stavu.



Další textil který potřebujeme nahradit jsou košilky pro děti.
Pokud nás sledujete, tak jste si určitě všimli, že všichni pacienti Whisperu jsou oblečení ve žlutých košilích s logem Whisperu.
Důvodů pro to je hned několik:

- Někteří pacienti přijdou do nemocnice a někdy nemají vůbec nic na sebe, jindy mají třeba jen špinavé roztrhané tričko a to není z hygienických důvodu moc dobré.
V Africe jsou taky rozšíření různí parazité, kteří se mohou držet právě v oblečení. Tak je převlečení dětí vhodné i k prevenci přenosu těchto parazitů.
- Košilka je zavazovací ve předu, takže kdykoli potřebuje lékař dítě vyšetřit, má snadný a rychlý přístup a nemusí ho složitě svlékat.
-Navíc košilky vypadají skvěle.

Při propuštění z nemocnice děti košilku odevzdají a ta se vypere, vydesinfikuje a použije pro dalšího pacienta. Protože jsou v nich děti 24h denně tak se košilky často potrhají, znečistí a poničí, proto potřebujeme nahradit alespoň ty nejhorší z nich.


Další textil, který potřebujeme nahradit jsou uniformy pro naše zaměstnance.

Bílé uniformy pro lékaře
Lékařů máme v nemocnici spoustu. Jsou to lékaři nejrůznějších specializací od pediatrů přes gynekology, anesteziology a laboranty až po radiology. Nosí bílou uniformu s bílým pláštěm a veselou čepičku, aby vykouzlili úsměv na tváři každého dětského pacienta.

Zelené uniformy pro zdravotní sestry a bratry
Zdravotní sestry a zdravotní bratři jsou nepostradatelnou součástí nemocnice. Mnohokrát mají na starosti celá oddělení a od rána do večera se nezastaví. Sestřičky nosí zelené uniformy s červeným lemováním a stejně jako všichni ostatní zaměstnanci je doplňují veselou čepičkou, aby udrželi na svých odděleních příjemnou atmosféru.

Růžové uniformy pro porodní asistentky
Porodní asistentky kralují porodnici Whisper, kde se starají o novopečené maminky a miminka, asistují u operací a porodů. Nosí krásné růžové nebo modré uniformy a barevné kytičky ve vlasech.

Fialové uniformy pro managery z vedení nemocnice
V nemocnici pracují také manažeři, účetní, správci, recepční a další skvělí lidé, kteří se zasluhují o to, aby v nemocnici vše šlapalo tak jak má. Nosí fialové uniformy a i když se mezi pacienty moc neukazují, tak i oni mají své veselé čepičky.

Šedivé uniformy pro ostrahu nemocnice
Nemocnice má i své hlídače, kteří stojí u brány a hlídají nemocnici, kontrolují a zapisují kdo přichází a odchází a dbají na bezpečnost v nemocnici. Nosí fialové uniformy a fialové čepice.

Modré unifromy pro uklízecí tým
V nemocnici se po celý den neustále uklízí. To proto aby nemocné děti, nebyly ohrožovány ještě dalšími patogeny z okolí. Proto po nemocnici běhá vždy spousta uklízečů, kteří vytírají, umývají, perou, žehlí a převlékají postele. Nosí modré uniformy a veselé čepičky



40 korun zaplatí vyšití loga na uniformu (8,000UGX)
300 korun zaplatí jedno prostěradlo (60,000UGX)
450 korun zaplatí jednu uniformu pro naše zaměstanance (75,000UGX)

Whisper Magical Children Hospital je dětská nemocnice v Ugandě, kterou založila češka - Veronika Cejpková. V této nádherné nemocnici dělají neskutečnou práci - za minimální poplatek (asi 30 kč) poskytují komplexní lékařskou péči každému pacientovi- hospitalizují ho na tak dlouho, jak je potřeba, darují mu veškeré léky, hradí veškerá potřebná vyšetření, poskytují stravu jak dětským pacientům, tak jejich rodičům. Rodiče během času stráveného v nemocnici učí tomu, jak příště nemocem předcházet.



Pokud Vás zajímá jak to v nemocnici chodí a jak s vašimi penězi bude naloženo, více informací najdete na:
FACEBOOKU: https://www.facebook.com/WhisperCZ/
INSTAGRAMU: https://www.instagram.com/whisper_cz/
WEBU: http://whisperorphans.org/CZ
YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=LXcedpcHbXI

MOCKRÁT DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ NEMOCNICI PODPOŘÍ, KAŽDÁ KORUNA SE POČÍTÁ!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu