CEDU – Centrum pro demokratické učení, o. p. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

INFORMACE O ŽÁKOVSKÝCH PARLAMENTECH DO DALŠÍCH ŠKOL

Informace mají v dnešním světě velkou sílu. Co všechno se dá dělat správně, když víte, jak na to. My se o své znalosti, metodiky a tipy rádi dělíme se základními a středními školami po celé České republice a pomáháme jim zakládat a efektivně vést žákovské parlamenty. Prožitkovou formou učíme děti, jak přijímat odpovědnost za sebe a své okolí.

vybíráme od 16.12.2019

HRDÍ PODPOROVATELÉ

Děkujeme za Vaši finanční podporu. Dáváte tím najevo, že stejně jako my stojíte za vizí zralé občanské společnosti.
56 733 Kč
vybráno 57 % z 100 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Za 100 korun dostaneme informaci o žákovských parlamentech a jejich skvělých projektech k dalším 10 učitelům (školám) prostřednictvím: 

  • pravidelného setkávání se s dětmi i učiteli na krajských konferencích (v letošním roce 1007 dětí, 151 učitelů a celkem 107 škol na 10 konferencích po celé ČR)
  • sociálních sítích (Facebooku a YouTube)
  • NOVĚ také prostřednictvím našeho webu, který v prvním pololetí roku 2020 chceme obléknout do nové grafiky a naplnit ho dalšími inspiracemi a příběhy ze škol. 
Jsme nezávislá, nevládní a nezisková organizace, proto jsou pro nás dárci, i ti drobní, velmi důležití. Pojďte s námi šířit občanské vzdělávání do dalších základních i středních škol. PODPOŘTE NÁS SVÝM DAREM!

Děkujeme, vaší podpory si velmi vážíme!

Navštivte
naše stránky nebo Facebook
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Když jsme před šesti sedmi lety začínali se žákovským parlamentem, nejprve jsme vyslali kolegyni (budoucí koordinátorku ŽP) na kurz pořádaný vaší společností. Podle jejích slov jí hodně pomohl zejména jako inspirace, co a jak se dá s dětmi v ŽP dělat, jak do dění vtáhnout další kolegy... Dnes máme plně funkční (a respektovaný) žákovský parlament. A svůj podíl na tom má i CEDU.

Jaroslav Feřtek
1 000 Kč

Demokracie se dnes skloňuje ve všech možných pádech, dobrá, špatná, levá, pravá, správná nebo nesprávná...přeju Vám jasnou mysl a otevřené srdce při šíření demokratického učení mezi dětmi, není to snadný úkol. Krásné Vánoce! Terka

Tereza Čápová