Majoránek, z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Když koně pomáhají ...

Kvalitních hiporehabilitačních středisek je jako šafránu a specializovaných na nejmenší děti i jejich rodiče a zdravé sourozence ještě méně. Pojdme to změnit a umožněme jim vejít do velkého, barevného, pohybující ho se světa kolem na hřbetě speciálně vycvičených koní.

vybíráme od 4.12.2019

Dar pro Majoránek

My do toho jdeme. A Vy?
103 050 Kč

přispělo

27 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Ve světe hiporehabilitace nejsme ztraceni. Díky vzdělání a zkušenostem našich terapeutek i speciálně připravených koní jsme jedním ze tří středisek v ČR, která mohou nabídnout odbornou praxi v hipoterapii v rané péči dalším studentům specializačních kurzů i jiných odborných škol.

Našimi klienty jsou děti od 6 měsíců věku s dětskou mozkovou obrnou, vývojovými vadami, opožděným vývojem různého původu, ale i větší děti s autismem, mentální retardací nebo problémy v sociálním zařazení či komunikaci.

Vítáme u nás celé rodiny, které zde nacházejí pochopení, podporu, pocit úlevy od těžkostí, které s sebou každodenní péče o postiženého člena rodiny přináší, ale i nová přátelství s lidmi „ na jedné lodi“ .

Naše služby však zatím nehradí žádná z českých pojišťoven a typem klientely nevyhovujeme ani zařazení mezi sociální služby podporované státem.
Reálná cena jedné terapie je 800,- Kč, rodiče však hradí pouze 300.- Kč, protože není v možnostech většiny rodin platit za terapii dítěte více. 
V letošním roce prošlo Majoránkem 60 dětí a poptávka stále silně převyšuje naše kapacity.
Proto hledáme partnery, kteří se na zlepšení života těchto dětí chtějí podílet. S jejich přispěním bychom mohli poskytnout služby až 100 dětem ročně a to už za nějakou tu námahu stojí.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme

helena cerna andrieu
500 Kč

Děkujeme za to že pomáháte

Pavlína Kadrmasová
1 000 Kč

Dobrý den, chtěla bych vyjádřit obdiv toho, co děláte. Hodně úspěchů s klienty, doufám, že darovaná částka brzy někomu pomůže.

Hana Hrubantová
1 000 Kč

Dětem je třeba pomáhat, děkuji za snahu

Ondřej Tollinger
400 Kč

Pro tým co ma srdce na dlani.

Lucie Zvonařová
400 Kč