Mateřská škola a jesle PLAYWISELY, z.ú.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Lekce Play Wisely pro Anežku a další děti se speciálními potřebami!

PlayWisely® je ucelený, vědecky podložený a současně zábavný způsob hraní, který využívá přirozené schopnosti učení a pohybu dítěte od narození až do předškolního věku. Naším cílem je zapnout a vyladit smyslové, řečové, učící a pohybové dovednosti důležité pro rozvoj budoucích schopností. Metoda PlayWisely® také pomáhá dětem se speciálními potřebami.

vybíráme od 3.12.2019

Lekce Play Wisely pro Anežku a další děti se speciálními potřebami.

Podpořme společně Anežku a další děti se speciálními potřebami v přirozeném rozvoji jejich schopností! Lekce Play Wisely na celý rok!
9 800 Kč
vybráno 25 % z 39 200 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Příběh Anežky
Anežky start do života nebyl vůbec snadný, narodila se s vrozenými vývojovými vadami – atrézií jícnu a stenózou choan o dva měsíce dříve, s porodní váhou 1330g. Dlouhou dobu byla vyživována přes gastrosondu přímo do žaludku a do července letošního roku měla zavedenou tracheostomii, v nemocnicích strávila půl roku života. Přes počáteční špatné vyhlídky se během 3 let zdravotní stránka podstatně vylepšila, přetrvávajícím problémem je „pouze“ opožděný psychomotorický vývoj, který ale rodina věří, že časem překoná a se kterým jim velmi pomáhají lekce Play Wisely v klubu Rubikon v Plzni. Při nich se Anežka zábavnou formou seznamuje s čísly, písmeny a světem kolem nás, trénuje jemnou i hrubou motoriku a je motivována učit se nová slova a celkově komunikovat. Ona sama se na lekci vždy moc těší a maminka získává inspiraci na aktivity, kterými může sama podpořit její rozvoj. Maminka říká, že se vždy v duchu usmívá, když Anežka na různých specializovaných pracovištích překvapuje odborníky tím, co nového se naučila, přestože jejich vyhlídky nebyly zprvu růžové. Věříme, že i díky lekcím Play Wisely Anežka jednoho dne dožene svoje vrstevníky a nikdo na nepozná, jak těžký start do života měla. Proto bychom ji i ostatní děti se speciálními potřebami chtěli podpořit v přirozeném rozvoji jejich schopností.




 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji Anežce i dalším dětem, ať jim lekce Play Wisely pomáhají! 🍀

Anna Stará
300 Kč

Hodně štěstí a hlavně zdraví, Anežko :) Věřím a přeju ti, aby ti Play Wisely dělalo takovou radost a pomáhalo ti jako do teď.

Pavla Boháčová

Anežka je velká bojovnice, stále usměvavé sluníčko, nikdy se nevzdává a je radost s ní trávit čas. 💞 Držím palce Anežce i sobě, aby na lekce PlayWisely mohla docházet co nejdéle 😉

Pavlína Klepáčová