Brandýský Matýsek z.s.


Děti, mládež, rodina

Vytvořme společně mobilní hernu pro nejmenší děti

Jsme rodinné centrum působící v Brandýse nad Labem. Uvědomujeme si, jak je důležitá socialiazace malých dětí do kolektivu a nutnost komunikace mezi rodiči na mateřské a rodičovské dovolené. Rádi bychom v okolních obcích Brandýsa nad Labem zajistili dětskou hernu pro malé děti do 4 let, které zatím nenavštěvují školku. A proto přicházíme s projektem Mobilní hernička. V rámci projektu Mobilní herna zajistíme herničku „na kolečkách“, se kterou budeme cestovat do okolních obcí v dopoledních hodinách dle předem dohodnutého časového harmonogramu. Chceme tak podporovat rodiny s dětmi v místech, kde jsou služby hůře dostupné, s cílem podporovat místní komunitu a nabídnout rodičům a dětem aktivity přímo v místě bydliště, bez dojíždění. V některých lokalitách dopolední aktivity pro rodiče s dětmi zcela chybí.

vybíráme od 3.12.2019
7 800 Kč
vybráno 5 % z 150 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pro děti připravíme v rámci mobilní herničky rovněž doprovodný program v návaznosti na zájem rodičů, věk dětí a prostorové možnosti daného místa (tvoření pro děti, pohybové hry, kulturní program). Respektovat budeme taky tradice, celý program budeme přizpůsobovat zvykům, svátkům, které slavíme a ročnímu období.
Sociálně slabým rodinám bude umožněn vstup zdarma. Pro ostatní bude vstupní poplatek symbolický.
Prostory již máme předjednány s představiteli některých okolních obcí – Nový Vestec, Obec Jenštejn a Dřísy, v jednání Záryby a Kostelec nad Labem.
Počítáme s dlouhodobým, víceletým fungováním této herničky.
Hlavním cílem projektu je zapojit rodiče v místě bydliště a naučit je být aktivní.

Na projekt sháníme částku 200 000,-Kč, což je částka, která obsahuje automobil včetně nákladů na naftu, pojištění, opravu, dále pak materiální vybavení herny (herní sestavy, stolky, židličky, skákací hrad, hračky), pomůcky pro pohybové hry, výtvarné potřeby, propagační materiály a mzdy na pečovatelky.
Část nákladů na projekt jsme již sehnali od dárců z Brandýsa nad Labem, cílová částka na Darujme.cz je proto snížena o zajištěné finanční dary. Všem moc děkujeme. 

Projekt můžete podpořit jakoukoliv částkou na náš účet.
Děkujeme za podporu.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc děkujeme všem  individuálním a firemním dárcům, díky kterým mohla hernička odstartovat od  začátku února 2020. Fungujeme v obcích Záryby, Jenštejn, Dřísy a Nový Vestec v prostorech poskytnutých obcemi, v Zárybech v prostorech komunitního centra, a to vždy v dopoledních hodinách. 
Nebráníme se provozu v dalších okolních obcích, které službu poptávají. 
Stále hledáme dárce, kteří nám pomohou s provozními náklady projektu, protože náš cíl je poskytovat tyto služby společně s vámi dlouhodobě. 
Za podporu děkujeme. 

Založení projektu