IQ Roma servis, z. s.


Vzdělávání a výzkum Sociálně znevýhodněné skupiny

Cesta romských studentů a studenek za vzděláním

Pro děti a mladé lidi ze sociálně vyloučeného prostředí není dobré vzdělání samozřejmostí. Mnohé z nich škola baví a chtějí toho v životě hodně dokázat, čelí však řadě překážek. I pár hodin doučování matematiky nebo peníze na učebnice mohou rozhodnout o budoucnosti těchto mladých lidí. Podpořme je na cestě za jejich sny!

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Podporujeme mladou romskou generaci na cestě za vzdělávacími a profesními úspěchy


Nerovnosti ve vzdělávání patří dlouhodobě mezi největší problémy našeho školství. To, do jaké rodiny se narodíme, rozhodne o našem úspěchu či neúspěchu. Příběhy dětí, kterým chybí základní potřeby, slýcháme každý den. Eva se potřebovala doučovat, Jirka potřeboval přípravné kurzy, Irča neměla učebnice na střední školu. A takových dětí jsou tisíce. Důsledek? Jen 20 % dětí ze znevýhodněných rodin získá vyšší vzdělání než jejich rodiče.

Díky vzdělávacímu programu Gendalos umožníme ročně téměř stovce mladých lidí lépe zvládat studium, a jít tak za svými sny.



V Gendalos provázíme mladé lidi na každém kroku za jejich vzděláním a vysněnou prací. Pomáháme jim i jejich rodinám zvládat každodenní výzvy, které řeší –  od chybějících pomůcek, přes zvládání stresu z přijímaček až po přípravu na maturitu. Díky laskavé podpoře zjišťují, v čem vynikají a kým by jednou chtěli být. Rostou z nich angažovaní a sebevědomí lidé, kteří se zajímají o okolní svět. Chtějí si plnit sny: stát se právničkou, veterinářem nebo letuškou.

  • Ročně podpoříme téměř stovku mladých lidí na cestě za vzděláním,
  • díky doučování si až 75 % našich studentů udrží či zlepší známku,
  • 7 studentů z 8 s námi úspěšně zvládne maturitu,
  • 60 % našich středoškoláků studuje maturitní obor,
  • 86 % žáků a studentů s námi postupuje do dalšího ročníku či studia.
"Gendalos mi pomohl v tolika věcech,  poskytli mi doučování, finanční pomoc a psychickou podporu a motivaci. Někdy se stalo, že jsem to chtěla vzdát, ale moje pracovnice mi dodala sebevědomí a řekla, že to zvládnu, že už jsem skoro v cíli. Nevzdala jsem to a teď dělám asistentku pedagoga." Mari, absolventka programu

Vzdělání umožní mladým lidem, aby měli příležitost smysluplně se uplatnit. Podpořme je společně v jejich snaze.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Štastnou cestu za vzděláním.

PB
4 000 Kč