Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Lidé s postižením Sport a volný čas

Příslušenství pro invalidní vozík Davidovi

Váš dar bude použit na nákup přídavných kol Wheeldrive a FreeWheel pro invalidní vozík a motomed Davidovi z Turnova

vybíráme od 5.11.2019

Příslušenství pro invalidní vozík Davidovi

Váš dar bude použit na nákup přídavných kol Wheeldrive a FreeWheel kola pro invalidní vozík a motomed Davidovi z Turnova
78 104 Kč
vybráno 87 % z 90 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V září 2018 měl David při cestě do práce vážnou autonehodu. „Vyhýbal jsem se srně, dostal smyk a vylétl jsem ze silnice do pro mě osudného břehu. Od té doby jsem ochrnutý a stal se ze mě kvadruplegik,“ říká David.


Momentálně je David na následné rehabilitační péči v Semilech a pro pohyb potřebuje invalidní vozík, bez kterého už se nikam nedostane.

Máme malé pětileté dítě a chtěl bych se mu co nejvíce věnovat. Pomalu se navrátit do běžného života a začít žít plnohodnotný život i na vozíku. Pohyb venku mi dělá potíže, protože v rukách není stále dostatek síly, proto bych si chtěl pořídit přídavná WheelDrive kola a FreeWheel kolo a motomed na cvičení, a tím si užít nový pocit svobody a volnosti bez omezení mobility. Tímto bych chtěl rozvíjet svůj potenciál bez obav z případné ztráty mobility.“ 

Před nehodou David býval aktivní, trávil volný čas s rodinou - rádi jezdili na kolech, bruslích, hodně cestovali po výletech a pěších túrách, měl a neustále má kladný vztah k přírodě a zvířatům.


Jsem pozitivně naladěný člověk a oplývám velkou trpělivostí a chutí do života, beru život jaký je a snažím se ho žít plnohodnotně jako dřív. Mé plány do budoucna jsou naučit se co nejvíce osamostatnit, právě proto potřebuji kola WheelDrive, abych nebyl závislý pouze na tlačení od mé manželky a ušetřil ji trochu energie. A časem přemýšlím i o pořízení handbike, abych se mohl navrátit i k aktivní cyklistice."

Sbírka probíhá ve spolupráci s ČEZ Jizerská 50. Závodníci ČEZ Jizerská 50 přispěli částkou 60 950 Kč.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Davide, líbí se mi Tvůj pozitivní přístup k životu. Tak, ať se daří, čím dál líp!

Stanislav Straka
300 Kč

Držím palce!

Dárce
300 Kč