Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

100 let skautingu v Uherském Hradišti

V roce 2020 a 2021 slavíme 100 let skautingu v Uherském Hradišti. Nechceme slavit sami, doufáme, že se zapojí nejen současní a bývalí členové střediska Psohlavci, ale i široká veřejnost. Abychom mohli uskutečnit vše tak, jak jsme si předsevzali, budeme potřebovat vaši podporu. Jsme zvyklí hospodařit s málem a každou korunu, kterou nám přispějete, využijeme co nejefektivněji.

vybíráme od 31.10.2019

100 let Psohlavců

Velikost oslavy závisí na dalším kliknutí.
104 100 Kč
vybráno 104 % z 100 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zní to až neuvěřitelně, 100 let od první skautské družiny v Uherském Hradišti! Rádi bychom, abyste to oslavili s námi! A protože nás celkově nebyli jenom desítky, vlastně už ani stovky, ale spíše nižší tisíce, může to být veliké a důstojné. 

Tým oslav 100 let je hrozně rozmanitý, od projektových manažerů přes pedagogy, ajťáky, studenty, maminky na mateřské, důchodce až po např. PhD. specialisty. To nám dává potřebnou zkušenost, jež kloubíme s nadšením a drivem. Všichni vedoucí jsme však dobrovolníci a za své aktivity nemáme a ani nechceme jiné odměny, než jsou zážitky a spokojené děti. Za to jsme hrozně rádi. Ale abychom mohli naši činnost mohli důstojně provozovat a 100 let s hrdostí oslavit, budeme potřebovat pomoci.

V rámci oslav bychom rádi
  • vydali zkazky
  • připravili výstavu, kterou bychom chtěli otevřít průvodem městem
  • revitalizovali koncept a průběh střediskového jamboree
  • jmenovitě pozvali stovky a stovky bývalých členů
  • připravili areál střediska na pořádání takovéto akce
  • zmenšili dlouhodobou ekologickou stopu střediska
  • postavili naučnou stezku.
Na mnoha z těchto aktivit zároveň spolupracujeme s městem, okresní či krajskou radou Junáka, rozpočet optimalizujeme a vše plánujeme pro co největší přesah a působobnost z pohledu času.


Budete vítání na kterékoliv z naší akcí! Pro podrobnosti sledujte sociální sítě či stránky, věříme, že budeme vždy a včas informovat o podrobnostech. Skautský ples jsme stihli ještě před pandemií, nicméně další plánované akce musíme odložit. Vzhledem ke druhé vlně pandemie víme, že našich 100 let budeme slavit naplno v roce stoprvním, tedy 2021. Zároveň již máme nové termíny, kde se na vás budeme těšit!

Jak budeme slavit?




  • Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. 
  • Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 
  • Dary obdržené před uzávěrkou sazby Zkazek byly v případě souhlasu uvedeny ve Zkazkách. Samozřejmostí je v případě souhlasu uveřejnění na webu a následně i na Jamboree na děkovné tabuli. V případě daru právnické osoby nás neváhejte kontaktovat pro užití loga v poděkování.
  • Datum konce sbírky je začátek Října 2021, bylo posunuto vzhledem k pandemické situaci a posunutí našich oslav. Děkujeme, že nás podporujete!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dosáhli jsme na vysněnou částku 100 000 kč! Za každé další dary budeme stále velice rádi a půjdou na zajištění výchovy našich skautů a skautek! Sbírka končí 20.10.2021 společně s výstavou a celými oslavami 100 let skautingu v Uherském Hradišti

Skauti vyrážejí na velkolepý pochod městem zakončený vernisáží v kině Hvězda a obsáhlou výstavou.
Dobrý den s Kurýrem
Slovácký deník (s videem)

Dlouho očekáváne a vůči situaci s opatřeními odkládané Jamboree se uskutečnilo s neskutečnými 740 registrovanými účastníky!
Dobrý den s Kurýrem
Televize Slovácko
Zpravodaj města Uherské Hradiště, str.27

Otevírá se (Před)výstava 100+1 rok skautingu v Uherském Hradišti jako ochutnávka a povzbuzení společnosti
Dobrý den s Kurýrem
Slovácký deník
Dobrý den s Kurýrem
Televize Slovácko

Jamboree, pochod i výstava se znovu kvůli pandemické situaci odkládají
Slovácký deník
Slovácký deník

Vycházejí výroční Zkazky kmene Řvavých, které sepsali členové střediska

Místo Oslav hradišťští skauti pomáhali s novou situací ohledně koronaviru.
Slovácký deník
Televize Slovácko
Zpravodaj města Uherské Hradiště (str.4 a 28)
Dobrý den s Kurýrem

29.2.2020 Proběhl úspěšně ples Psohlavců jako vykopnutí Oslav 100 Skautingu v Uherském Hradišti. Reportáž z TV Slovácko zde.

Založení projektu

Můj tatínek a jeho dva bratři (Jan, Vladislav a Evžen Perutkovi) patřili k nejstarším uherskohradišťským skautům. Jistě by je potěšilo, že je dnes následují tři pravnuci i to, že jako vzpomínku na ně posílám skautům tento příspěvek.

Drahomíra Machová

Ať se dílo daří

Babu

Ať se oslavy vydaří

Jana Janulíková
1 000 Kč

Přejeme krásné oslavy 100 let skautingu v Uherském Hradišti!

Brázdilovi

Skauting je pro děti, mládež i celou společnost velmi obohacující. Učí těm správným a skutečným hodnotám, což je zvláště v dnešní době důležité. Děláte skvělou práci!

Frantisek Vališ
1 000 Kč

Na dalších 100 let skautingu nejen v Uh. Hradišti!

Sim

Naverbovali v "95", dlouho jsem nevydržel, ale zážitky a kamarádi navždy :)

Jaroslav Ševčík
1 000 Kč