Diecézní charita ostravsko-opavská


Rozvojová spolupráce

Mikulášská nadílka dětem v bojových zónách 2019

Život nedaleko bojové zóny je velmi frustrující. Často místní lidé slýchávají střelbu a nikdy neví, kdy se boje vrátí zpátky do měst, ve kterých žijí. Mnoho lidí kvůli tomu trpí psychickými problémy a nedokáže žít běžný život. Dětem zařazeným v této Mikulášské nadílce jsme díky českým dárcům mohli během minulých výjezdů do Donbasu doručit balíky základní potřeby. Tyto děti žijí ve špatných podmínkách, a proto bychom rádi splnili jejich přání k Mikuláši. Dárky se dětem na Ukrajině dávají 19. prosince v rámci svátku sv. Mikuláše a do té doby je chceme doručit vybraným dětem.

vybíráme od 30.10.2019

Mikulášská nadílka dětem v bojových zónách na Ukrajině

"Přeji si, aby byl tatínek zase s námi." (Violeta, 12 let) Některá přání splnit nedokážeme, jiná ano. Přispějte na dárky pro děti žijící v blízkosti bojové zóny na Ukrajině
18 875 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Děti, kterým můžete společně s námi splnit jejich přání, žijí ve městech v Doněcké oblasti v bezprostřední blízkosti bojové linie. Lidem v této oblasti pomáháme z důvodu ochromené ekonomiky těchto měst, která je založená na průmyslové výrobě. V současné době jsou zde lidé většinou bez práce a s velmi omezeným přístupem k základním službám a energiím. Počet obyvatel těchto měst klesl na jednu třetinu oproti roku 2013. Řada obyvatel trpí zdravotními problémy spojenými s průmyslovým znečištěním díky tepelné a uhelné elektrárně. Ve městech často nefungují základní služby, chybí lékaři, zdravotní sestry, infrastruktura je narušená a veliký problém je také s pitnou vodou,která v celé oblasti prakticky chybí. Státní a místní správu v postižených obcích často zastupuje  vojenská správa CIMIC.

Konkrétní přání dětí naleznete na našem webu: http://adoptujsi.cz/mikulasska-nadilka-2019/

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Krmelin a Karolinka přeje hezkého Mikuláše: ps klackov navzdy

Ales Danihel
500 Kč

Držím Vám palce, ať vše seženete a děti potěšíte!!!!!

Jana Loučková
500 Kč

Přeji klidné prožití vánočních svátků

Josef Černý
300 Kč