EkoInkubátor, z. ú.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Symbios - sdílené bydlení

Podpořte fungování a rozvoj projektu Symbios, který je pro mladé dospělé z dětských domovů cvičným prostorem pro reálný život, prostorem pro učení se samostatnosti a odpovědnosti za svůj vlastní život.

vybíráme od 30.10.2019
50 687 Kč

přispělo

35 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
SYMBIOS je v České republice pilotní projekt, který reaguje na nedostatečně řešenou problematiku odchodu mladých dospělých z dětských domovů a náhradních forem rodinné péče do samostatného života a poskytuje sdílené bydlení této cílové skupině společně se studenty vysokých brněnských škol.

V bytovém domě v Brně poskytujeme ubytování v osmi bytech o velikosti 2+1, kde každý byt sdílí jeden student a jeden mladý dospělý. Vzniká zde komunita mladých lidí, kteří se spolu mohou každodenně setkávat ke sdílení běžných životních situací. V domě jsou navíc k dispozici mentorky a psychoterapeuti, pracujeme s idividuálními potřebami každého jedince.

Naší misí je prostřednictvím sdíleného bydlení  v této formě a prostřednictvím individuálního mentoringu vytvořit cílové skupině podporu pro samostatný start do života, vytvořit prostor pro budování vztahů, prostor pro učení se zodpovědnosti a samostatnosti.

Jedná se o unikátní projekt, v jehož pilotní fázi testujeme funkčnost takového nástroje pro řešení situace mladých z DD v českých podmínkách. Naším cílem je na základě výsledků pilotáže vytvořit systém péče o mladé dospělé na úrovni celé České republiky.






Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Po dlouhé době projekt, který má podle mě velký smysl.

Erika Fišerová
300 Kč

držím palce!

Sylva Ficová

Moc Vám přeji, ať se projektu daří! Ráda podpořím.

Lenka Konkolova

Ať se daří <3

Sandra Silná
100 Kč

Lucka a Magda

Vladimír Vácha
180 Kč