Azylový dům pro ženy a matky s dětmi o.p.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Šijeme a žijeme lépe

Podpořte dobrou věc a jako odměnu Vám pošleme látkový pytlík. Jsme maminky z Azylového domu pro ženy a matky s dětmi o.p.s. Vsetín a záleží nám na životním prostředí i budoucnosti našich dětí. Práce v dílně nás baví a víme, že děláme prospěšnou věc. Do naší šicí dílny potřebujeme nový šicí stroj a další vybavení. Ušily jsme pro Vás látkové pytlíky, které využijete při Vašich nákupech. Darujte nám 150,- Kč a my Vám jako odměnu pošleme 1ks pytlíku v rozměru 25 x 30 cm. Při darování 300, - Kč dostanete 2ks pytlíků, 450,- Kč 3ks atd. Používáním jednoho či více kusů látkových pytlíků se budete chovat ohleduplně k naší přírodě. Do šicí dílny nám přibude nový šicí stroj a dílna bude lépe vybavena. Poštou Vám zašleme látkový pytlík, který bude sloužit Vám nebo Vašim blízkým. Jako poděkování od nás obdržíte také vánoční přání od dětí. Děkujeme.

vybíráme od 4.11.2019
20 050 Kč
vybráno 134 % z 15 000 Kč

přispělo

48 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Maminky z pobytové i terénní asistenční služby mají možnost zapojit se do aktivit šicí dílny. V rámci projektu Made By, který organizujeme ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem a jehož je náš azylový dům součástí od samého začátku - od září 2013, si obnovují pracovní návyky, zvyšují sebevědomí a získávají motivaci do dalšího samostatného života. Účastí v projektu a pracovních aktivitách si zároveň posilují finanční gramotnost. 
Pod vedením lektorky se maminky učí stříhat, stehovat, kompletovat a šít různé textilní výrobky. Průběžně vyrábí zástěry, chňapky, obaly na knihy, panenky, ubrusy, voňavé pytlíčky, tašky, prostírání, výrobky s vánoční tématikou aj. Výrobky se prodávají na jarmarcích a charitativních akcích.
Aktivity v šicí dílně probíhají pravidelně jednou týdně a zúčastňují se jich maminky, které jsou motivované si prací zlepšit svůj rozpočet a zajistit tak lepší podmínky pro svoje děti. Zakoupením nového šicího stroje se do aktivit dílny bude moci zapojit větší počet maminek a výroba se urychlí. 
Nákupem potravinového pytlíku můžete přispět na zakoupení nového šicího stroje a vybavení dílny, zároveň můžete obdarovat své blízké užitečným vánočním dárkem a přispět tak k udržitelnému rozvoji.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Myslím na vás.

Magdalena Uttendorfská

Krásný projekt, kdy se někdo snaží a nečeká na almužnu. Krásné Vánoce vám všem.

Dárce
300 Kč

Moc hezký projekt. Přeji hodně úspěchů. 😉

Hana HRBASOVÁ
150 Kč

Podporuji dobrý úmysl a přeji hodně štěstí! :-)

Maruška
150 Kč