Jsme MILA, z.s.


Hospicová a paliativní péče Senioři

Namaste care

Pomáháme osobám s demencí žít, ne přežívat. Pomáháme pečovatelům a zdravotníkům posílit pocit smysluplnosti z jejich práce. Pomáháme rodinám osob s demencí vyměnit rozpaky z návštěv v ústavních zařízeních za pocit kvalitně stráveného společného času. Projekt Namaste care je součástí našeho programu D.OM.A., který má jednoduchý cíl - Aby bylo dobře pečovatelům i seniorům.

vybíráme od 16.10.2019

Pomáhejte i vy lidem s demencí žít, ne přežívat

23 950 Kč

přispělo

20 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Namaste care je metodika, která prostřednictvím zpomalení, laskavosti a dotyku pečuje o pacienty s demencí.

Kdyby tahle žena byla vaše máma, chtěli byste od personálu domova pro seniory slyšet, že na zklidnění dostala léky nebo že se jí pečovatelka osobně věnovala, masírovala jí ruce, pouštěla příjemnou hudbu, klidně a milé s ní rozmlouvala?

Studie profesora Volicera prokázala, že po čtyřech měsících péče Namaste care klesla u pacientů s demencí míra užívání antipsychotik a hypnotik. Naším cílem je vrátit do často formálnějšího způsobu fungování zařízení pro seniory skutečnou podstatu pomáhajících profesí, kterou je laskavost a lidskost.

PEČOVATELÉ, MANAGEMENT, RODINY
Po dobu čtyř měsíců pravidelně dojíždíme do vybraného zařízení, kde pracujeme s klienty, pečovateli, managementem a rodinnými příslušníky klientů. Ti všichni se podílí na tom, jaká péče bude v daném zařízení poskytovaná. Ty všechny učíme Namaste care přístup i to, aby se principy metody staly z jednou hodnot zařízení.

NAMASTE CARE VE SVĚTĚ
Metodiku používá devět zemí. Desátou se v roce 2019 stala Česká republika. Do konce roku pilotujeme projekt v Centru péče Doubrava. V roce 2020 bychom projekt rádi realizovali v dalších pěti zařízeních a zahájili projekt Namaste care u pacientů v domácí péči.

JAK NAMASTE CARE VYPADÁ V PRAXI?
https://www.youtube.com/watch?v=PcKaZY6X6zQ&t=5s

Dává vám to smysl? Podpořte náš projekt a pomáhejte spolu s námi osobám s demencí žít, ne přežívat. Děkujeme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji Vám úspěšnou misi s uplatňováním Namaste care v daných zařízeních.

Markéta Vlková

Hezke prednaska, Martin Tuma

Martin Tuma
500 Kč