INEX - Sdružení dobrovolných aktivit, z.s.


Vzdělávání a výzkum Filantropie a dobrovolnictví

Podpora aktivit mezikulturního vzdělávání

Jsme nevládní nezisková organizace, která se od roku 1991 zabývá mezinárodním dobrovolnictvím a mezikulturním vzděláváním. Svým darem umožníte, abychom i v budoucnu byli schopni poskytovat našim dobrovolníkům kvalitní školení.

vybíráme od 16.10.2019

Podpořte INEX v jeho aktivitách mezikulturního vzdělávání

14 400 Kč
vybráno 40 % z 36 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
v INEXu věříme, že dobrovolnictví je příležitost aktivně se zapojit a zároveň se vzdělávat a rozvíjet. Být dobrovolníkem znamená nejenom svou fyzickou prací pomáhat určitému smysluplnému projektu. V našich očích být dobrovolníkem znamená být aktivním občanem, který respektuje hodnoty druhých, kriticky přemýšlí o světě, má svůj názor a následně je schopný věci ovlivňovat. 
  
Proto pořádáme setkání v rámci Cyklu globálního dobrovolnictví, kde se dobrovolníkům snažíme předat dovednosti k pochopení a porozumění globálních souvislostí a provázaností dnešního světa. A proto též lpíme na kvalitním vzdělávání našich vedoucích workcampů, kteří jsou pak schopni úspěšně se zhostit své vedoucí role a umí řešit nastalé situace v mezinárodní skupině lidí z různých koutů světa a odlišných kultur.

V neziskovém sektoru to je však s financemi bohužel napjaté. Peníze na provoz organizace získáváme z účastnických poplatků a z českých a evropských fondů, avšak ani tak to na velké vyskakování není. Což nás nutí přemýšlet o našich možnostech do budoucna. Považovali bychom ovšem za naše selhání, kdybychom dobrovolníkům v budoucnu nebyli schopni poskytovat právě naše školení. Proto se na Vás přes Darujme.cz obracíme s žádostí o finanční příspěvek. I díky Vašemu příspěvku budeme schopni rozvíjet další aktivity a nadále šířit myšlenku mezinárodního dobrovolnictví a mezikulturního vzdělávání. 
 
Děkujeme!
Lenka Kadeřábková,
ředitelka INEXu


KOLIK NÁS ŠKOLENÍ STOJÍ
Za každou naší aktivitou stojí hromada úsilí i finančních nákladů. Níže můžete blíže nahlédnout, jaké máme výdaje na naše podzimní školení pro nové campleadery a dobrovolníky vyjíždějící do zemí globálního Jihu:

  • Ubytování: 11 250 Kč (150 kč/os/den)
  • Strava: 11 250 Kč (150 Kč/os/den)
  • Úhrada nákladů pro organizátora: 5 000 Kč
  • Úhrada nákladů pro školitele: 5 000 Kč
  • Doprava: 2 000 Kč
  • Materiál: 1 500 Kč
  • CELKEM: 36 000 Kč


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Protoze tohle ma smysl :) Hodne stesti!

Dárce
300 Kč

Díky za spoustu zážitků a zkušeností!

Alena
300 Kč

Mám radost, že můžu být součástí týhle rodiny!

Anna Tučková
300 Kč

Splácím zpět jako velké díky za všechny zážitky z workcampů, na které jsem přes Inex vyjela, a i když už je to pár let, dodnes z nich čerpám – dobrovolnictví jako přirozená součást vzdělávání, osobní rozvoj, zdroj radosti a velké inspirace…

Helena Kopecká
300 Kč

Díky INEXu jsem mohla vyjet na workcamp do Vietnamu a toto školení mě na mou zkušenost báječně připravilo a dalo mi mnohé i do dalších oblastí mého života a dost možná mi ukázalo směr, kudy se chci v budoucnu ubírat. Bylo to neskutečně přínosné, inspirativní a poučné setkání, na které dodnes vzpomínám stejně jako na samotný workcamp.

Eliška
200 Kč

Držím palce Inexu!

Iva Zázvorková
500 Kč

:-)

Milan Slavíček
3 000 Kč