POHODA - společnost pro normální život lidí s postižením, z.ú.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Daruj nulu a podpoř zaměstnávání lidí s postižením

Darujte kavárně Bílá vrána měsíc bez ztráty. Bílá vrána je sociální podnik, což znamená, že jejím hlavním cílem je sociální přínos a nikoli ekonomický zisk. Zaměstnává lidi s postižením, kterým každý měsíc poskytne více než 300 hodin práce. Kavárníci s postižením potřebují ke své práci asistenta, a tak náklady na pracovní hodinu stojí 300 Kč. Celkové měsíční náklady – vice než 90 000 Kč – kavárna nedokáže pokrýt ze svých příjmu, a tak potřebujeme vaši pomoc.

vybíráme od 16.10.2019
54 639 Kč
vybráno 61 % z 90 000 Kč

přispělo

53 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Bílá vrána není tréninkovou kavárnou, zaměstnanci dostávají plat, což jim výrazně zlepšuje kvalitu života,  získávají zkušenosti, dobrý pocit a hlavně možnost práce mimo sociální systém.

Lidi s postižením kavárna zaměstnává přes 6 let. Za tu dobu se v kavárně vystřídalo více než 20 kavárníků s postižením. Získali tak bohaté zkušenosti nejen z práce v kavárně, ale i s pořádáním nejrůznějších večírků, vernisáží a školení. Mimo práce v kavárně mají na starosti cateringové zakázky, na kterých se z velké části podílí.

Bez asistentů by kavárníci v Bílé vráně nemohli pracovat, a tak jsou mzdové náklady vyšší.  Pracovní hodina této dvojice stojí 300 Kč. Měsíčně spolu odpracují více než 300 hodin.

Darujte kavárně Bílá vrána měsíc bez ztráty. Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

okurku k toustu....hmmmmmmmm nami

Karel Fleyberk

Držím palce! :)

Jan Nepejchal