SIRIRI o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Humanitární pomoc

Gina a Lorson - studenti St. Augustin

„Když jsme zakládali Lycée St. Augustin, věděli jsme hned, že chceme dát možnost hlavně studentům s dobrými studijními výsledky. V praxi to pak znamená pomáhat žákům, kteří prokáží, že je studia baví a že jsou pracovití. I proto máme celkem přísné výběrové řízení při přijímaní nových studentů. Chceme tu být pro ty, kteří se učit chtějí“, říká Aurelio Gazzera.

vybíráme od 7.10.2019

Stipendium - Gina a Lorson

S jakýmkoliv příspěvkem jsou Gina a Lorson blíže ke vzdělání. Děkujeme.
11 720 Kč
vybráno 15 % z 77 200 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
(le texte en français ici)

Gině šla ve škole vždy hlavně matematika, a proto by chtěla studovat obor Účetnictví a finance na univerzitě ve městě Bertoua v Kamerunu. Motivací pro toto studium je Gině její vlastní rodina, a hlavně situace ve Středoafrické republice, kde počet dívek, které vystudují, je výrazně nižší, než počet  chlapců: „Když vidím ostatní holky u nás v SAR, jak ukončují studium v různých ročnících a pak zůstávají doma a jsou nešťastné, tak je mi z toho smutno. Já bych chtěla opravdu studovat, nabýt vědomosti a být tak dobrým vzorem pro mé sestry a jiné dívky. Ráda bych po studiích pracovala ve veřejném sektoru a k tomu dělala další aktivity. Vždy budu pomáhat pracovat na poli a pak můžu produkty prodávat jako moje máma, ale stabilní zaměstnání by mi dalo mnoho dalších možností.“  Pokud se povede sehnat pro Ginu dostatek peněz, bude vůbec první dívka ze St. Augustin, která půjde studovat do Kamerunu.
- Pro více informací a celý osobní příběh Giny přejděte na naše webové stránky -

Lorson by se ve Středoafrické republice rád zaměřil na rozvoj zemědělství a chovu zvířat, protože věří, že skrze tyto oblasti vede cesta ke stabilnímu rozvoji země: „Rád bych byl platný ve své vlastní zemi, která má za sebou několik vojensko-politických krizí, které ochromily naši ekonomiku. V SAR chybí kvalifikovaní a dobře vzdělaní lidé. Mohl bych tak pomoci mé zemi, aby se ze současné situace dostala. A i když sám nemohu zachránit vše, je potřeba myslet na to, co můžeme každý udělat pro stát, a ne co stát udělá pro nás. Chtěl bych být nezávislý, nečekat na to, až to tu začne fungovat.“  Obor, který si Lorson vybral je Účetnictví a finance, protože by mu pomohl chápat obchodně-finanční souvislosti a investování, což je důležité, aby se mohl později realizovat v zemědělství celostátního rozsahu, jak si přeje: „Můj sen je být úspěšným zemědělcem. Moji kamarádi a známí si myslí, že zemědělství je jen pro starší generaci, že už není důležité, ale já se rozhodl jim ukázat, že zemědělství je základním kamenem progresu a rozvoje naší země.“
- Pro více informací a celý osobní příběh Lorsona přejděte na naše webové stránky -

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Bon courage a Gina et a Lorson !

Kateřina Dvořáková
50 €