Díky, že můžem, z.s.


Kultura, umění a historie

Korzo Národní: slavíme 30 let svobody!

Díky, že můžem! Děkujeme za svobodu a její možnosti. Kdy jindy než 17. listopadu a kde jinde než na Národní. Podpořte nás, ať je naše společné "díky" vidět a slyšet!

vybíráme od 23.9.2019
16 350 Kč

přispělo

35 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Co chceme slavit a proč? 

Na chvíli se zastavte a zamyslete se, jak dnes vypadá váš každodenní život. Studujete, pracujete tam, kde jste vždy chtěli, anebo sami podnikáte? Cestujete do zahraničí? Píšete, hrajete v kapele, chodíte do skautu anebo do kostela? A mohli byste tohle všechno i před třiceti lety?

Svoboda není samozřejmost a neměli bychom si to přestat připomínat. Proto jsme se jako skupina současných studentů a mladých lidí rozhodli připravit 17. listopadu na Národní třídě velkou pouliční oslavu "Korzo Národní" s podtitulem "Díky, že můžem". Korzo pořádáme již šestým rokem a letos před sebou máme velkou výzvu - výročí 30 let svobody. Pomůžete nám s ní?

Jak to bude vypadat?

Na celý den uzavřeme tuto jedinečnou ulici v srdci Prahy, abychom dali desítkám tisíc lidí příležitost zde oslavit události, které změnily od základu naši společnost. Vytváříme pozitivní alternativu protestním akcím a politickým mítinkům. Nezveme politiky ani řečníky, zveme vás. 

Koncerty, divadla, výstavy, ale i vzdělávací program nebo prezentace neziskových organizací. Na Národní třídě chceme ukázat bohatost a rozmanitost dnešní společnosti, která se může už 30 let svobodně rozvíjet. Chceme poděkovat těm, kteří to umožnili i těm, kteří dnes se svobodou nakládají tak, že můžeme být na naši zem právem hrdí. Chceme dokázat, že národní hrdost nejsou jen vlajky na hokeji, anebo co hůř extremismus a xenofobie. Chceme alespoň v tento den přemoci špatnou náladu a motivovat ostatní k tomu, aby se problémům postavili čelem a měnili dál kousek po kousku svět kolem sebe k lepšímu. Protože dnes na rozdíl od dob komunismu svobodně mohou. Budeme rádi, pokud do toho půjdete s námi.


K čemu potřebujeme Vaši pomoc? 
Získané finanční prostředky budou využity na přípravu letošních oslav, tedy především technického zajištění a programu. Akce není připravována agenturně, podpora dodavatelů, účinkujících a desítek dobrovolníků cenu snižuje v zásadě na nutné produkční náklady. Přispět proto můžete finančně i vlastníma rukama.

Budeme rádi, pokud do toho půjdete s námi. Vážíme si Vaší podpory a těšíme se 17. listopadu na viděnou!

Děkujeme. Díky, že můžem!

Více informací o projektu na www.dikyzemuzem.cz nebo na našem facebooku.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na večírky 17. 11. 2020, 2021, 2022... 2089!

Barbora Machková

Diky moc za vsechno, co delate! Pristi rok budu 17. listopadu na Narodce zas a uz ted se moc tesim. Klara

Klara Svitakova
500 Kč

Díky, že můžem!

Kateřina Fikarová

Díky za Korzo Národní.

Tomáš Trtík
1 000 Kč

Dnes odpoledne jsem se byl podívat na Národní třídu, Náměstí Václava Havla, Václavák... jen tak se tam projít kvůli atmosféře. A musím se přiznat, že jsem byl dojatý. Jsem vděčný vám organizátorům za to, že jste nenechali tento svátek ukrást politiky a naopak celý prostor byl věnován lidem. Spousta drobných příjemných míst k zastavení, tvoření, povídání, koncerty a jiná vystoupení, vtipné instalace i připomenutí historie, která je stále živá. Spousta lidí z neziskovek, které pomáhají lidem v nouzi, postiženým, ochraně přírody, východě dětí - díky, že jste vytvořili prostor pro jejich prezentaci! Spousta dobrovolníků zajišťujících servis a dobrou organizaci. Prostě důstojná a velmi příjemná oslava hodnot, které za to stojí. A slavnostní a přitom uvolněná atmosféra. Hrozně mě to nabilo, povzbudilo a potěšilo. Proto jsem se rozhodl vás dohledat a nějakým vhodným způsobem podpořit. Protože právě v tomhle je síla, které nejvíc věřím. Společnost schopných lidí, co mají svůj názor, nejsou agresivní, ale nenechají se jen tak zastrašit. Lidí, kteří se neženou za šílenstvím moci ani za šálením peněz. Lidí, kteří často mají svoje starosti, ale přesto věnují své úsilí druhým. Zkrátka lidí, kteří tvoří aktivní občanskou společnost a tím postupně nenápadně a bez velké slávy odspodu mění svět :-) Díky!

Michal Martinásek
2 000 Kč

Opravdu děkuji, že můžu✌️🇨🇿❤️ . Nebyla jsem v Praze 17.11.1989. Ale byla jsem v Praze na Letné 25.11. a 26. 11. 1989. Bylo mi přesně 30 let. A je to pro mně dodnes nezprostředkovatelný zážitek. Jsem šťastná, že moje dcery mohly vystudovat, že mohou cestovat a svobodně se vyjadřovat. Nechci premiéra oligarchu. A nechci se stydět za prezidenta. Nevolila jsem je, nevolím je a volit nebudu. A pořád věřím, že spravedlnost a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. ✌️❤️

Michaela Maříková
300 Kč

Díky za Korzo Národní !

Helena Hulcová
500 Kč

Děkujeme za Vaši práci, jen tak dal, jsme s Vami 😉✌🏻🇨🇿❤️

Soňa Davidová
100 Kč

Díky všem organizátorům a dobrovolníkům za energii se kterou akci připravují!
MÁME CO SLAVIT! Moc se těšíme.

Filip Celar

Díky, těším se.

Michal Hraba