Architekti bez hranic, z. s.


Osvěta a poskytování informací Sociálně znevýhodněné skupiny

Noc venku Praha 2019

ODMĚNA LIDEM BEZ DOMOVA ZA PRÁCI NA NOCI VENKU

vybíráme od 9.9.2019
7 500 Kč
vybráno 100 % z 7 500 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Máte stejně jako my rádi neobvyklá setkání lidí z různých sfér, okořeněná hudbou, výtvarným uměním, filmem, krásnou architekturou a k tomu všemu, když to slouží i dobré věci? Právě takovou se snažíme vytvořit Noc venku v Praze, a to již druhým rokem pod křídly iniciativy Bezdomovci, lidé jako my.

Smyslem akce je vytvořit prostor pro setkání veřejnosti a lidí bez domova, najít společnou řeč skrz neformální zábavu a umění, ale také na workshopech a diskusích. Na Noci venku letos navíc vrcholí celoroční cyklus přednášek Pohledy zvenku, kterým se naše iniciativa snažila seznámit veřejnost s dílčími problémy týkajícími se bezdomovectví (zdravotnictví, životní prostředí,…). Celkově je naším cílem zmenšování vzdálenosti mezi bydlícími a nebydlícími, hledání nových pohledů a vzájemného pochopení. Jedním ze zajímavých prvků akce je proto spaní pod širákem přímo v pražských ulicích – každý si to může dobrovolně vyzkoušet na vlastní kůži jedné listopadové noci…
Ale ještě předtím, než se hecneme strávit noc venku, čeká nás bohatý kulturní a odborný program – a právě to je jádro naší výzvy: Na programové náplni se aktivně podílí také lidé bez domova (přibližně 25 osob), kteří předvedou svůj umělecký talent, ať hudební (Muzikanti bez domova), výtvarný (Místní umělci) nebo divadelní (Jako doma); někteří se stanou vypravěči v prostoru tzv. živé knihovny, kdy si v nich návštěvníci mohou listovat jako v knihách a seznámit se s jejich osudem. Další budou pomáhat s organizací. To vše vyžaduje jejich čas, energii na přípravu, nápady – a my bychom je jednoduše rádi odměnili za dobře odvedenou práci.

Stačí si ušetřit tři piva tedy 100,- a můžeme našich dobrovolníkům, muzikantům, herců, a umělcům bez domova zaplatit hodinu práce. Každému bychom chtěli zaplatit 3 hodiny a celkově se na Noci Venku bude podílet 25 lidí bez domova. Pomozte nám je odměnit.

Vážení přispěvatelé, budete nám nápomocni svým příspěvkem pro spolupracovníky z řad lidí bez domova?
Děkujeme a těšíme se na vás 21. listopadu 2019 v prostorách Akademie výtvarných umění na Praze 7!

Více na info na https://www.facebook.com/events/417579222441997/

Architekti bez hranic, z.s.
www.architektibezhranic.eu
www.facebook.com/architektibezhranic
www.instagram.com/architektibezhranic
info@architektibezhranic.eu

Registrace 8. dubna 2017 u Městského soudu v Praze 
Transparentní účet č. 2001215619 / 2010 (Fio banka)


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Diky za to co delate!

Petr Vodicka

Díky, ať je to fajn večer :-)

Martin Břeň
500 Kč

Prijdu se podivat, diky a at se dari

O K
300 Kč