Nadační fond Karla Lewita


Vzdělávání a výzkum Zdraví

NOVÉ VYDÁNÍ MANIPULAČNÍ LÉČBY

Nová generace fyzioterapeutů a lékařů, kteří pomáhají svým pacientům od bolestí pohybového systému, se nemá z čeho učit. Pomozte nám znovu-vydat učebnici, která je základním kamenem pro studium diagnostiky a léčby funkčních obtíží pohybového systému.

vybíráme od 5.9.2019

NOVÉ VYDÁNÍ MANIPULAČNÍ LÉČBY

125 499 Kč

přispělo

124 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Profesor Karel Lewit, neurolog, nestor české rehabilitace, napsal nesmrtelnou učebnici pro všechny fyzioterapeuty a lékaře, kteří léčí rukama - manuálně. Jeho poznatky jsou základním kamenem schopností, které denně používají zdravotníci po celém světě k léčbě bolestí pohybového systému.

V České republice je nyní jeho učebnice vyprodaná (5. vydání, Sdělovací technika) a nové generace se nemají z čeho učit. Pan profesor Lewit byl znám jako někdo, kdo se neustále vzdělával a nové poznatky zapracovával do své učebnice. Poslední aktualizovanou verzí je kniha z roku 2009 v angličtině (Manipulative Therapy, Churchill Livingstone). Ctíme přání pana profesora, aby byla přeložena a vydána tato poslední, nejvíce propracovaná verze s nejnovějšími poznatky.

Příspěvkem podpoříte překlad, na který jsme jako Nadační fond Karla Lewita museli vynaložit 300.000 Kč. Aktuálně jsme ve fázi dokončování korekcí odborného textu a v začátku jednání s vydavatelem knihy.

I přes dnešní moderní přístrojově-robotické pojetí světa, mají lidské ruce nezastupitelnou roli v léčbě bolestí pohybového systému.

Děkujeme, že nám pomáháte vzdělávat další generaci zdravotníků, kteří budou umět pomáhat od bolesti svýma rukama! 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Těším se na knihu. :-)

Vladimír Dillinger
300 Kč

Rád jsem přispěl na dobrou věc - knihu. Navíc máme s panem profesorem Lewitem stejný den a měsíc narození. Jen bych Vás chtěl touto formou požádat o avízo v momentě vydání knihy.
Předem děkuji

Jiří Ševčík
500 Kč

Kniha mi opravdu pomohla při přípravě na státnice z Fyzioterapie a myslím si, že mi ještě několikrát pomůže.

Helena Kernerová
300 Kč

Moc ráda jsem ze svého rodičovského příspěvku přispěla - 500kč.
BIBLE PRO FYZIOTERAPEUTY

Lenka AAA
500 Kč

Good luck

-JMM-
500 Kč

Mít tuto knížku na poličce je snem každého fyzioterapeuta!

Jiřina Trnková
500 Kč

😀

Martina
500 Kč

Bylo mi ctí alespoň trochu pomoci. Postupy pana profesora, kterými celou naší rodinu dává zázračně dohromady jeho pokračovatelka, fyzioterapeutka Petra Nováková z Dobřichovic, si zaslouží podporu. Děkuji!

Petr Král
1 000 Kč